Ediție de adio pentru Kia Stinger: producție limitată la 1.000 de exemplare

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 21.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul asiatic anunță o ediție specială de adio pentru modelul Stinger. Denumită sugestiv Tribute Edition, aceasta va fi replicată în 1.000 de exemplare la nivel global.

Kia Stinger a debutat în 2017, cu ocazia Salonului Auto de la Detroit. După 6 ani petrecuți pe piață, modelul sud coreean va fi retras din producție cândva în 2023. Data exactă este încă necunoscută.

Momentul pensionării este anunțat de o ediție specială denumită sugestiv Tribute Edition. Aceasta va fi replicată în doar 1.000 de exemplare, disponibile la nivel global.

Acestea vor fi ușor de recunoscut după nuanța exterioară Gri Moonscape cu finisaj mat, jantele negre, de 19 inch, etrierele Brembo și tapițeria din piele Terracotta. De asemenea, fiecare dintre cele 1.000 de exemplare va fi înseriat.

Ca motorizare, Kia Stinger Tribute Edition va oferi unitatea V6 twin-turbo de 3.3 litri. Propulsorul dezvoltă 373 de cai putere și 510 Nm. Kia nu a precizat dacă puterea va fi transmisă ambelor punți sau numai punții spate.

Așa cum spuneam, producția modelului Stinger va fi oprită în 2023. Locul său va fi luat de electricul EV6 GT.

via Motor1

Comentarii (4)

  • Adio combustibili fosili...

    Ne-a distrus planeta şi plămânii destul....

    Şi încă "rezultatele" o să ne afecteze încă sute şi mii de ani chiar
    1 13
  • Seriff
    @Mike ,Tie ti-a distruc creierul, e prajit, du-te la voila
    12 1
  • Nu s-a vândut pentru ca lumea nu vrea o Kia de peste 50.000, chiar dacă Stinger este o mașina reușită. Pot sa-l înlocuiască cu ce vor ei, cu atât mai mult dacă este electrică…
    11 1
  • Ai perfecta dreptate...cu toate ca este o masina buna, nu s-a putut bate cu masinile catalogate premium. La 50.000 euro multi ar alege, probabil, un Seria 3 sau un C-Klasse...de aici si vanzarile slabe ale lui Stinger.
    De la un anumit nivel de pret, este greu sa convingi cumparatorul sa nu aleaga din triada nemteasca. Si asta se intampla nu numai in Romania.
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru