Ediție limitată Jaguar F-Pace SVR Edition 1988: culori speciale exclusive și producție limitată la 394 de exemplare

de Tiberiu Safta
Luni, 06.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar a dezvăluit o ediție specială pentru SUV-ul F-Pace SVR, numită Edition 1988. Mașina aduce un omagiu victoriei obținute în cursa de 24 de ore de la Le Mans din 1988 și este vopsită într-o culoare mov specială, cu accente aurii. Mașina va fi produsă în doar 394 de exemplare.

Constructorul britanic a publicat imagini noi cu o nouă ediție specială bazată pe SUV-ul de lux F-Pace SVR. Aceasta se numește Edition 1988 și, așa cum sugerează numele, mașina aduce un omagiu victoriei obținute în cursa de 24 de ore de la Le Mans din anul 1988.

Noul model a fost creat de divizia de personalizare a mărcii, SV Bespoke și este vopsit într-o culoare mov specială, numită Midnight Amethyst Gloss. Aceeași culoare a fost folosită și la mașina de concurs XJR-9 LM, care a adus victoria constructorului britanic în acel an. Exteriorul este completat de jante de 22 de inch vopsite într-o culoare aurie satinată. Unele detalii, precum sigla din spate și emblema specială cu inscripția Edition 1988 sunt vopsite în această nuanță aurie.

Aceleași accente se regăsesc și la interior, mai exact, la volan și pe planșa de bord. Inclusiv padelele pentru cutia de viteze sunt vopsite în aur satinat. Scaunele sunt îmbrăcate în piele neagră și sunt atât încălzite, cât și ventilate.

În jurul habitaclului se regăsesc și câteva elemente din fibră de carbon.

Modelul special este bazat pe versiunea de performanță F-Pace SVR. Asta înseamnă un motor V8 de 5.0 litri, supraalimentat, de 550 de cai putere. Asta înseamnă o accelerație de la 0 la 100 km/h în 3.8 secunde și o viteză maximă de 286 de km/h.

Printre alte dotări se numără un plafon panoramic, sistem multimedia Pivi Pro, head-up display și compatibilitate cu Amazon Alexa.

Noul Jaguar F-Pace SVR Edition 1988 va fi prezentat fizic în perioada 8-12 iunie la circuitul de la Le Mans, cu ocazia ediției din acest an a celei mai faimoase curse de anduranță din lume. Modelul va fi produs în 394 de exemplare. Numărul reprezintă tururile parcurse în total de către mașina care a cucerit Le Mans în 1988.

via Jaguar

Comentarii (1)

  • Tot ce face Jaguar este limitat, ca nu se cumpara… astea cu serie limitată sunt deja clișee. Hai cam înțeles la o masina de nisa, ceva exclusivist mai merge cumva… dar la nu este cazul, Jaguar merge “prost”, nu vând deci sunt serii limitate oricum.
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru