Ediție limitată pentru Mercedes-AMG A45 S: nuanță exterioară exclusivă

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 14.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Acesta este noul Mercedes-AMG A45 S 4Matic+ Limited Edition. Va putea fi comandat până la finalul anului 2024 și propune, printre altele, o nuanță exterioară denumită după legendarul circuit Nurburgring Nordschleife.

Celebra buclă nordică de la Nurburgring, sau Nurburgring Nordschleife, este cel mai solicitant circuit din lume. Porțiunea de 20.8 kilometri este un test nu numai pentru mașini, cât și pentru piloți. Chiar și pentru cei mai experimentați.

Spre exemplu, aici era să își piardă viața Niki Lauda. Un alt campion, Jackie Stewart, a poreclit circuitul "Iadul Verde" sau Green Hell.

Acum, germanii de la Mercedes-Benz anunță o ediție limitată pentru modelul de performanță AMG A45 S 4Matic+. Nu are o denumire foarte pompoasă (Limited Edition), dar culoarea exterioară este cu adevărat exclusivă pentru segmentul compact.

Denumită AMG Green Hell Magno, această culoare a putut fi comandată alături de modelul AMG GT. Dar acum, pentru prima oară, este disponibilă și pentru modelul de clasă compactă Mercedes-AMG A45 S.

Pe lângă culoarea specială, ediția limitată mai propune o serie de accente galbene, o grafică specială, jante forjate, cu diametrul de 19 inch, vopsite în combinație de culori negru-galben, iar etrierele sunt finisate în negru lucios.

Aceeași combinație de culori poate fi întâlnită și la interior.

Avem aici o tapițerie din piele ecologică Artico și microfibră Microcut, dar și o serie de cusături contrastante galbene.

Pachetele AMG Night, AMG Night II și AMG Aerodynamics sunt opționale.

În ciuda acestor modificări, Mercedes-AMG A45 S Limited Edition oferă în continuare 421 CP și 500 Nm. Motorul de 2.0 litri turbo este acompaniat de o transmisie automată, cu 8 rapoarte, și de un sistem de tracțiune integrală 4Matic+.

Mașina atinge 100 de km/h în 3.9 secunde și o viteză maximă, limitată electronic, la 270 km/h.

Ediția limitată poate fi comandată deja în Germania. Echipamentele pe care le-am menționat mai sus costă 14.280 de euro peste prețul unui A45 S standard. Lansarea pe piață este programată pentru luna aprilie 2024, iar modelul poate fi comandat până la finalul acestui an.

via Mercedes-Benz

Comentarii (1)

  • Nu arata chiar atat de rau pentru o masina din clasa S. Ce mi se pare putin cam fortat este motorul de 2.0 Turbo, la 421 Cp, nu vad sa reziste prea mult. Este un motor fortat. Totusi nu cred ca justifica pretul extra al unui A45 S. In orice caz aceasta nu este o masina ca oricare alta deci nu as vedea un incepator care abia a luat permisul facand chestionare pe https://chestionareauto.ro/, stand la volanul acestei masini.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru