Ediție specială pentru McLaren 750S: marchează succesele din Formula 1, Le Mans și Indy 500

de Tiberiu Safta
Luni, 13.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a lansat o ediție specială nouă pentru modelul său exotic 750S. Noua ediție marchează victoriile mărcii obținute în Formula 1, Le Mans și Indy 500, iar aceasta va fi produsă în doar 6 exemplare.

Anul acesta, McLaren împlinește 60 de ani de existență. De-a lungul acestor ani, constructorul care poartă numele lui Bruce McLaren, a cucerit cele mai importante titluri din lumea motorsportului. McLaren este singura marcă din lume care a câștigat titluri în Formula 1, inclusiv Marele Premiu de la Monaco, precum și cursa de 24 de ore de la Le Mans și Indy 500.

Pentru a marca aceste succese, McLaren a lansat noul 750S 3-7-59 Theme. Numele ediției speciale reprezintă numerele de concurs care au câștigat cele 3 curse menționate anterior. Prima cifră a fost numărul de concurs al mașinii care a câștigat cursa de 500 de mile de la Indianapolis în 1974. Cifra 7 este numărul de concurs purtat de Alain Prost în Formula 1 în sezonul 1984, atunci când a câștigat cursa din Monaco. La final, numărul 59 a fost purtat de mașina care a câștigat cursa de 24 de ore de la Le Mans în 1995.

Ediția specială este vopsită într-un mod unic, cu 3 teme de culori diferite în părțile din față, central și în spate.

Bineînțeles, noua ediție limitată este realizată de către divizia de personalizare McLaren Special Operations. Pentru fiecare exemplar în parte sunt necesare 1200 de ore pentru a aplica vopseaua specială, care este aplicată manual.

Mai mult, vopseaua include și coduri QR pentru fiecare din cele 3 părți vopsite diferit. Aceste coduri arată informații și imagini despre mașinile care au câștigat cursele menționate mai sus. Inclusiv în interior avem o emblemă care reprezintă coroana triplă a motorsportului brodată pe tetiere. Aici avem scaune îmbrăcate în alcantara și mai multe elemente din fibră de carbon.

Noua ediție specială a lui McLaren 750S va fi produsă în doar 6 exemplare. Aceasta va fi disponibilă atât în varianta coupe, cât și în cea cu plafon detașabil.

via McLaren

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru