Ediție unicată McLaren Artura Platinum Jubilee. Mașina marchează cei 70 de ani de domnie ai Reginei Elisabeta a II-a

de Tiberiu Safta
Vineri, 13.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a lansat o ediție specială și unicată a modelului Artura, numită Platium Jubilee. Noua versiune a fost concepută de divizia McLaren Special Operations (MSO) și marchează cei 70 de ani domnie a Reginei Marii Britanii, Elisabeta a II-a.

Constructorul britanic a publicat imagini cu o ediție specială și unicată adusă modelului Artura. Aceasta se numește Artura Platinum Jubilee și, așa cum reiese din nume, modelul sărbătorește jubileul de platină a Reginei Marii Britanii, Elisabeta a II-a. Mai exact, noul model marchează cei 70 de ani de domnie a reginei.

Ediția unicată a fost creată de către divizia McLaren Special Operations (MSO), care se ocupă exclusiv cu personalizarea modelelor McLaren. Față de un Artura standard, ediția unicată este vopsită într-o culoare argintie care imită culoarea platinei. Pentru a obține nuanța corectă, MSO a analizat pigmentul platinei în mai multe condiții de lumină, iar procesul de creare a durat 8 zile.

Mai mult, în partea din față, sigla McLaren a fost înlocuită cu o siglă specială, care poartă numele reginei. Din punct de vedere tehnic, noua ediție unicată este identică cu un Artura standard. Acest model este propulsat de un motor V6, twin-turbo, de 3.0 litri, împerecheat cu un motor electric.

În total, Artura dezvoltă 680 de cai putere, ceea ce îi permite un sprint de la 0 la 100 km/h în doar 3.0 secunde.

Ziua de 12 mai este importantă pentru McLaren. În această zi, în 2004, cartierul general din Woking a fost inaugurat oficial, eveniment la care a participat și Regina Elisabeta a II-a. Majestatea Sa și-a început domnia în 6 februarie 1952 și este cel mai longeviv și mai bătrân monarh din istoria Marii Britanii.

via McLaren

Comentarii (1)

  • Mircea Badea
    macar sa o cumpere(din banii poporului practic)...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru