El este primul BMW X7 blindat din lume. Rezistă chiar și la explozia a două grenade detonate simultan

de Florin Ardeleanu
Luni, 22.02.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Canadienii de la Inkas oferă pentru prima dată un pachet de blindaj pentru BMW X7. Din punct de vedere estetic, SUV-ul bavarez nu vine cu modificări notabile.

X7 este cel mai mare SUV din portofoliul BMW și un candidat numai bun pentru a fi transformat într-un vehicul blindat. Îl recomandă dimensiunile impozante, garda la sol și, nu în ultimul rând, dotările de lux.

Canadienii de la Inkas sunt primii care oferă un pachet de blindaj dezvoltat special pentru modelul bavarez. Acesta îndeplinește standardul CEN 1063 BR6, ceea ce înseamnă că rezistă la gloanțe de calibru 7.62 și chiar la explozia simultană a două grenade.

Oferta mai include geamuri antiglonț, anvelope RunFlat, ranforsări pentru suspensie și elemente de protecție pentru baterie.

Suplimentar, clienții mai pot alege lumini de urgență, sistem de filtrare a aerului sau sistem integrat de stingere a incendiilor.

În afara acestor dotări speciale, SUV-ul este neschimbat atât din punct de vedere estetic cât și al echipamentelor de la interior. Așadar, mașina încă poate găzdui până la șapte pasageri, iar confortul nu este mai deloc afectat.

Fiind un X7 M50i, mașina de față este echipată cu un motor V8 de 4.4 litri care, după câteva îmbunătățiri, a ajuns să dezvolte 620 de cai putere.

Canadienii pot să transforme și un X7 xDrive 40i (deci cu motor de 3.0 litri) într-un seif pe roți.

Având în vedere greutatea suplimentară, cea mai bună alegere rămâne, însă, o versiune cu motor V8. 

via Inkas

Comentarii (6)

  • inexorabil
    Dar mai ales rezistă la acțiunea tri-corozivă a Mafănikkk-ului.
    22 3
  • “ rezistă la gloanțe de calibru 7.62 ”... de care 7,62 domnu’ anonim?
    13 0
  • pai da
    @dCi -> pai cum de care? O anume arma automata cu cel mai mic cost de fabricatie... Acea arma care este cel mai des intalnita in toate conflictele: https://ro.wikipedia.org/wiki/AK-74
    9 3
  • @pai da...pentru ce zici tu e de fapt 7,72x39... mai exista printre altele și 7,62x54 care e cu totul altceva... un fel de Passat comparat cu un Bugati ... mai e și 7,62x51, 7,62x25 Tokarev...
    este ca in loc de armata ați făcut counter strike?... v-ați mai dat și mânuțe verzi între voi
    8 0
  • 7,62x39
    8 0
  • @pai da... cel mai mic preț de fabricație... normal când poate la un moment dat rusul poate era plătit cu 80$ pe luna... romanul cu 60$...dar ia sa le fabricam la Tokio...
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru