Electricele Honda, încărcare la stațiile Tesla din 2025

de Alexandru Monenciu
Vineri, 08.09.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul japonez de automobile a semnat un parteneriat cu Tesla pentru ca electricele mărcii să se încarce de la stațiile brand-ului american, din 2025. Acest acord este doar pentru SUA și Canada.

După Ford, GM, Nissan, Mercedes-Benz, Fisker și Rivian, a venit timpul ca electricele Honda să se încarce de la stațiile Tesla. Constructorul japonez de automobile tocmai a semnat un parteneriat cu producătorul american în acest sens.

Acordul este pentru modelele comercializate în SUA și Canada. Primul model Honda echipat cu port-ul de încărcare NACS, compatibil cu stațiile Tesla, va sosi în 2025. Va fi un SUV bazat pe o arhitectură proprie.

Honda Prologue și ZDX, ambele dezvoltate pe platforma Ultium de la GM, vor fi echipate cu porturi de încărcare CCS. Dar, transmit reprezentanții companiei, în 2025 sau 2026, acestea vor primi porturi NACS.

Pentru ca și ceilalți proprietari de electrice Honda să beneficieze de acest acord, niponii vor dezvolta un adaptor CCS - NACS.

Între timp, Honda, BMW, General Motors, Hyundai, Kia, Mercedes-Benz și Stellantis dezvoltă în continuare o rețea de încărcare cu 30.000 de stații pe teritoriul SUA și Canada. Acestea vor oferi încărcare rapidă și vor avea porturi CCS și NACS.

via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru