Elon Musk a ajuns la un acord cu autoritățile americane: va renunța la postul de președinte Tesla și va plăti o amendă de 20 de milioane de dolari

de Daniel Popescu
Luni, 01.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Elon Musk a acceptat să plătească o amendă de 20 de milioane de dolari și să renunțe cel puțin trei ani la postul de președinte al Tesla pentru ca autoritățile americane să renunțe la acuzațiile de fraudă.

Autoritatea de reglementare a pieței de capital din SUA (Securities and Exchange Commission - SEC) l-a acuzat pe Elon Musk de fraudă pentru publicarea unui mesaj pe rețeaua de socializare Twitter cu privire la intenția de a scoate Tesla de pe bursă.

Decizia a fost luată după ce SEC a ajuns la concluzia că Musk știa că nu există garanții ferme pentru a putea scoate Tesla de pe bursă, însă în cele din urmă cele două părți au ajuns la un acord în urma căruia autoritățile vor renunța la acuzații.

Astfel, Musk a acceptat să plătească o amendă de 20 de milioane de dolari și va demisiona din postul de președinte al Consiliului de Administrație al Tesla, având interdicție de a fi reales pe acest pot în următorii 3 ani. De asemenea, Tesla va plăti la rândul ei o amendă de 20 de milioane de dolari.

În urma acestei decizii, Musk va rămâne în postul de CEO al Tesla și membru în cadrul consiliului de administrație. Întrucât este acționarul principal al Tesla, influența lui Musk va rămâne în continuare una ridicată.

Pe de altă parte, Tesla a acceptat să primească doi membri independenți în cadrul consiliului de administrație și să inițieze un comitet al directorilor independenți.

Musk susține că decizia inițială a SEC este nejustificată, însă acordul cu autoritățile este esențial pentru a evita agravarea situației: în cazul în care ar fi fost găsit vinovat de fraudă, Musk riscă să piardă controlul asupra Tesla.

Via Autocar

Comentarii (9)

  • un pas mic (in spate) pentru (el)om, unul mare pentru omenire

    Jesus loves me
    5 15
  • ACE - Craiova
    Greseala personala....cam scumpa dar suportabila....
    16 0
  • Sau:
    Un șut în fund e un pas înainte!
    5 4
  • ...inaintea gropii, sigur
    4 11
  • @vianu

    Ce-ti mai place shaorma....... Un om care a facut multe pentru industria auto a ajuns sa fie criticat de ciobanasii din romania. Bai frate,prostie multa in tara asta!!!!
    11 10
  • nepotu'
    ce sa-i faci varule, pe site-ul asta gasesti si amatori de shaorma,pacanele si de VW pe dizal :) iar cand dizalu' ala mai castiga 5CP in plus din soft o data la 5 ani, toti arata cu dejtu spre Tesla :))
    7 11
  • inteleg ca unii sunt in trecere....asa ca, nu imi voi pierde timpul cu explicatii
    7 9
  • AndreiRN
    Furt la drumul mare pe baza unor legi mafiote. Omul si-a expus opinia, dorinta, gandul cu glas tare si gata au tabarat pe el.
    4 7
  • andrei
    @AndreiRN: scurt, sa nu o lungesc, esti praf. habar nu ai ce inseamna bursa. nu ca eu as fi mare scula. dar cand esti CEO la ditai compania si vii cu afirmatii de genul celor facute de el si influentezi masiv pretul actiunilor, e normal sa fii sanctionat. iar legile alea nu sunt deloc mafiote, mafiote sunt in romanica. alora chiar le pasa de actionari. in final e irelevant cum sunt legile, e relevant ca e obligatoriu sa fie respectate. nu iti plac? te lupti sa le schimbi. altfel, pana la schimbare li te supui. dar cam greu cu logica la tine.

    si nu, omul nu "si-a expus opinia", omul a facut declaratii oficiale care au influentat masiv pretul actiunilor. iti expui opinia la tine acasa si zici ce vrei. esti CEO, iei o caruta de bani? ai si responsabilitati pe masura. asa merg lucrurile si vor merge asa for ever.
    iar faptul ca nu contesta sanctiunea spune totul.
    8 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru