Era și timpul: Noul BMW X3 va debuta în august 2017, dar îl vom vedea pe stradă abia în martie 2018

de Bogdan Mirică
Joi, 22.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW face ultimele pregătiri înainte de lansarea noii generații X3. Modelul ar urma să slăbească 100 de kilograme și să fie prezentat pentru prima dată în august 2017.

Anul 2017 este unul extrem de aglomerat pentru BMW, care trebuie să livreze primele unități ale celei de-a șaptea generații Seria 5. Pe lângă popularul sedan, constructorul bavarez trebuie să înlocuiască și actuala generație X3, aflată pe piață tocmai din anul 2010.

Botezat cu numele de cod G01, crossover-ul german va fi forte important, în contextul creșterii accentuate de care se bucură segmentul SUV-urilor compacte premium. Potrivit Bmwblog, noua generație ar urma să își facă apariția la mijlocul acestui an, în luna august. Bineînțeles, debutul în fața publicului ar urma să aibă loc pe teren propriu, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, în septembrie.

În aceste condiții, nu sunt foarte multe șanse să vedem pe stradă noua generație X3 mai devreme de martie 2018. Noul BMW X3 este construit pe o platformă complet nouă, modulară, gândită pentru a oferi mai mult spațiu interior. Mașina va fi mai versatilă și va avea un nou set de scaune, redesenate.

Platforma va fi realizată cu ajutorul unor materiale noi, printr-un proces inovativ, reușind astfel să reducă masa totală cu 100 de kilograme, comparativ cu generația actuală.

Esential 300 de cai putere ar urma să ofere viitorul BMW X3 hibrid.
700 de Nm ar urma să livreze 700 de Nm.
Gama de motorizări va include și o versiune hibridă, cu o arhitectură similară celei pe care o vedem pe BMW X5. Asta înseamnă un motor pe benzină de 1.0 litri și 245 de cai putere, asociat unuia electric de 95 de cai. Puterea totală va ajunge la 300 de cai, iar cuplul motor va avea o valoare impresionantă, de 700 Nm. Autonomia pur electrică se va încadra între 45 și 50 de kilometri.

Gama de motorizări convenționale va include propulsoarele de 2.0 și 3.0 litri, cu 10% mai economice și cu aproximativ 15 cai mai puternice.

Nu vor fi uitate nici versiunile de performanță: X3 M va prelua motorul pe benzină al modelelor M3 și M4, în vreme ce X3 M40i va folosi o versiune de 360 de cai a benzinarului de 3.0 litri. Adică similar cu ce vedem pe BMW M2.

via bmwblog

Comentarii (1)

  • Massor
    "un motor pe benzina de 1.0 litri si 245 CP"?! Uau... !!
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru