Eşec lamentabil: un singur român a accesat credit prin programul Prima Maşină în 2016

de Daniel Popescu
Marti, 31.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Programul Prima Maşină este în continuare un eşec: în primele 5 luni ale anului, un singur român şi-a luat credit prin acest program pentru a cumpăra o maşină nouă.

Programul Prima Maşină a fost lansat de autorităţi în 2015 cu scopul de a impulsiona achiziţionarea maşinilor noi prin credite bancare, însă dobânzile asemănătoare cu cele ale creditelor de nevoi personale au făcut că doar 139 de români să acceseze împrumuturi pe parcursul anului trecut.

Pentru 2016, programul a fost continuat într-o formă îmbunătăţită, cu dobânzi de 4-6%, comparativ cu dobânzile de 8-10% pentru creditele de nevoi personale.

Cu toate acestea, programul este practic unul "mort", în condiţiile în care în primele 5 luni ale anului un singur roman a contractat credit prin Prima Maşină. Dealerii susţin că diferenţele infime dintre dobânzile la creditele garantate prin Prima Maşină şi cele de la creditele de consum sunt principalul obstacol în calea succesului.

Urmareste Automarket
Autorităţile au sesizat indiferenta cumpărătorilor cu privire la acest program, astfel că în luna martie au decis ca voucherele obţinute în cadrul programului Rabla 2016 să poată fi utilizate pe post de avans în cadrul programului Prima Maşină. Totuşi, programul Rabla 2016 va începe cel mai devreme în 6 iunie, cu aproape 3 luni întârziere faţă de termenul iniţial.

Prin programul Prima Maşină, statul garantează împrumuturile realizate pentru achiziţionarea unei maşini noi cu un preţ de cel mult 50.000 de lei.

Via Economica

Comentarii (5)

  • hazard
    AAAAAAAAAAAAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
    5 2
  • IL cunoastem...se numeste Tonta si a candidat in Gj la alegerile de hoti si mafioti pe tara.
    6 4
  • Nu a avut succes in 2016 pt ca nu s-au alocat fonduri pentru acest program in anul curent!!!
    0 0
  • Asta denota mentalitatea romanilor de a-si lua troace ieftine cu kilometri aproape reali, dar sa aiba bemveu' inmatriculat la bulgarica, in fata blocului.
    2 1
  • razvanis
    Din moment ce ai conditii cel putin egale, daca nu mai bune la finantarile standard, nu vad cum ar putea avea succes vreodata acest program inutil
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru