Exercițiu de design: prima imagine teaser cu Skoda Slavia, versiunea Spider a modelului Scala

de Cornel Șocariciu
Joi, 09.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda Slavia este numele anunțat de producătorul ceh pentru viitorul exercițiu de design bazat pe Scala. Versiunea Spider a modelului va fi prezentată în cursul anului și este dezvoltată de studenții Academiei Skoda.

În 2013, Skoda a fondat Academia Skoda. Un an mai târziu, producătorul din Mlada Boleslav a inițat un program dedicat studenților care frecventau cursurile academiei. Prin intermediul acestuia, elevii putea lucra cu experții companiei pentru dezvoltarea unor concepte cu totul și cu totul speciale.

Primul studiu de design realizat de echipele din cadrul Academiei Skoda a fost Citijet, un concept decapotabil dezvoltat pe baza modelului de oraș Citigo. În 2015, studenții au expus Funstar (pick-up pentru Fabia), iar acesta a fost urmat de Atero (bazat pe Rapid Spaceback), Element (bazat pe Citigo), Sunroq (bazat pe Karoq), și Muntiaq (pick-up pentru Kodiaq).

Anul acesta, cei 31 de studenți implicați în proiectul de design din cadrul Skoda au de realizat o versiune Spider bazată pe Scala. Conceptul va fi botezat Slavia, denumirea fiind utilizată în trecut pentru bicicletele realizate de Václav Laurin și Václav Klement.

Studenții pregătesc o cabină cu două locuri, portierele din spate și plafonul convențional dispar complet, iar sistemul de evacuare va miza pe o singură terminație centrală.

De asemenea, studiul de design Skoda Slavia va miza pe o serie de detalii de culoare roșie, accesorii pe care în prezent le întâlnim pe versunile Monte Carlo din gama cehilor.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru