Fabrica Suzuki din Ungaria va opri producția din cauza atacurilor din Marea Roșie

de Silvian Irimia
Joi, 18.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Din ce în ce mai mulți producători întâmpină probleme cu producția din cauza incidentelor din Marea Roșie.

Uzina Suzuki din Ungaria va suspenda producția modelelor Vitara și S-Cross din cauza lipsei de aprovizionare cauzate de atacuri asupra transporturilor în Marea Roșie.

Suzuki a declarat că întreruperea, programată între 15 și 21 ianuarie, este din cauza întârzierilor în livrarea motoarelor produse în Japonia. Uzina, situată în orașul nordic ungar Esztergom, intenționează să reia producția din 22 ianuarie.

Atacurile asupra navelor din Marea Roșie efectuate de militanții houthi susținuți de Iran au perturbat comerțul internațional pe cea mai scurtă rută de transport maritim între Europa și Asia.

Nu doar Suzuki întâmpină probleme din acest punct de vedere. De exemplu, Tesla a anunțat că va suspenda cea mai mare parte a producției de mașini la fabrica sa din apropiere de Berlin între 29 ianuarie și 11 februarie. Tesla depinde de baterii din China pentru a asambla Modelul Y în această fabrică.

În același timp, uzina Volvo din Ghent, Belgia, va întrerupe producția timp de trei zile din cauza unei livrări întârziate de cutii de viteze.

Nici grupările mai mari nu au fost ocolite de aceste probleme. Stellantis a declarat că se bazează pe transportul aerian pentru a face față perturbărilor temporare în aprovizionare.

Comentarii (3)

  • Fac ceva deranj descultii aia de yemeniti. Urmeaza si altii.
    1 0
  • Catalin
    Eu zic să închidă și Dacia, și Samsung, și Mega Image
    1 3
  • Voiam sa zic ca urmeaza si alti afectati.
    E un refresh la criza cipurilor.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru