Faceți cunoștință cu noul Callum Skye, un buggy electric creat de fostul designer Jaguar

de Tiberiu Safta
Vineri, 24.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania britanică Callum Designs, fondată de fostul designer Jaguar Ian Callum, a dezvăluit primul său vehicul. Acesta este un buggy electric cu design futurist și cu o autonomie de 274 de kilometri.

A venit timpul să facem cunoștință cu noul Callum Skye, un model al unei noi companii din Marea Britanie. Dacă numele ți se pare cunoscut, ei bine, află că fondatorul firmei este însuși Ian Callum, fostul designer al celor de la Jaguar. Primul produs al noii mărci este un buggy electric creat special pentru aventuri în aer liber.

Noul buggy, botezat Skye, primește o caroserie cu un design futurist și elegant. Din imaginile oficiale deducem că noul model este disponibil cu două vopsele diferite. Prima este o culoare argintie în combinație cu portocaliu, iar a doua vopsea este una vișinie cu accente argintii. Tot din imagini putem vedea și două tipuri de anvelope. Astfel, noul buggy ar urma să fie oferit în versiune de stradă, respectiv într-o versiune de teren mai robustă.

Callum Skye măsoară aproximativ 4 metri în lungime, iar caroseria sa este dominată de suprafețe din sticlă, prezente inclusiv în părțile inferioare ale portierelor.

Cu privire la informațiile tehnice, noul buggy cântărește 1150 de kilograme și este alimentat cu o baterie de 42 kWh, de unde rezultă o autonomie de 274 de kilometri.

Callum nu a oferit mai multe detalii despre propulsor, dar spune că noul Skye va putea accelera de la 0 la 96 de km/h în mai puțin de 4 secunde, iar bateria va putea fi încărcată de la gol la plin în mai puțin de 10 minute.

Callum nu a oferit mai multe detalii despre noul buggy electric. Clienții interesați de noul model vor trebui să se înregistreze pe un site web dedicat.

via Motor1

Comentarii (2)

  • George Simion
    noul puma(jaguar) de craiova!
    1 3
  • Acum a apărut și HAUR pe aici.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru