Fanteziile lui Elon Musk: acesta este robotul umanoid Tesla Bot, programat să apară în 2022

de Paul Cosma
Vineri, 20.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Elon Musk a anunțat că Tesla vrea să lanseze anul viitor prototipul unui robot umanoid care să îndeplinească sarcini repetitive în fabrici și care, pe viitor, să fie capabil să meargă la cumpărături.

Cu ocazia evenimentului “AI Day”, șeful Tesla a făcut un anunț extrem de fantezist privind un proiect de viitor al companiei.

 

Musk a promis că – cel mai probabil în 2022 – Tesla va prezenta un prim prototip “Tesla Bot”, un robot umanoid gândit să îndeplinească sarcinile repetitive și “plictisitoare” pe care oamenii nu au chef să le facă uneori.

 

Tot Musk a afirmat că "Tesla Bot" va fi "prietenos", deci va fi educat să interacționeze cu oamenii. Fondatorul Space X și Tesla a vorbit şi despre "implicaţiile profunde pentru economie", deoarece "economia se bazează pe muncă". El prevede astfel o lume în care efortul fizic nu va mai fi obligatoriu, ci "o alegere".

 

“Tesla este cu siguranţă cea mai importantă companie de robotică din lume, deoarece maşinile sunt roboţi semi-conştienţi pe roţi, cu un computer de bord dedicat conducerii autonome,” a argumentat Elon Musk în cadrul unui eveniment online dedicat progreselor companiei sale în materie de inteligenţă artificială.

Scopul prezentării, care s-a axat în principal pe dezvoltarea tehnologiilor de conducere autonomă, a fost de a atrage noi ingineri și specialiști în inteligență artificială.

Via Agerpres, Reuters

Comentarii (22)

  • Roboții vag umanoizi de la Glovo sau Tazz au rupt-o-n fericire.
    Dar e pe baterii sau cu ștecher H+? Și cu kWh e la fel de prietenos/oasă?
    Edikkk a avut însă dreptate - dacă ești inginer ca guru Mask inventezi singur de toate, iar alții nici o șaorma nouă cu de toate nu-s în stare să scoată.
    De la mașinuțe cu baterii (nu contează că Tesla n-a fondat-o el cum scrie aici) la rachete cu pocnitori chimice, roiuri de sateliți Starlink pentru binele nostru 5G sau snopuri de electrozi Neuralink în creiere.
    Totu-i să ai credit nelimitat la niște băncuțe drăguțe.
    Dar mai ales destule ”cuie” de sudat. :-)
    34 3
  • curentatu
    Eu vreau unul diesel.
    31 8
  • Unii deja au fantezii cu el
    20 4
  • Am uitat sa spun ... bravo Tesla
    15 5
  • Seriff
    Uzat moral robotul
    18 2
  • Adrian
    Sigur e un robot useristo-pluserist ca vad ca-i androgin.
    23 2
  • Nu mă pricep prea mult la automobile, dar cu SpaceX a nimerit-o. A dat clasă tuturor agențiilor spațiale din lume, având la dispoziție un buget mult mai mic și pornind aproape de la zero.

    Însă ce am văzut acum m-a lăsat mască. depășeșește cu mult Tesla și construcția de automobile.
    Practic Tesla a conceput de la ZERO un procesor superscalar de 9 PFLOPS (!) pentru training IA. Un procesor care e mare cât un reșou de pe vremea lui Ceaușescu și care consumă într-o oră, țineți-vă bine, 15 KWh energie!

    Și eu care credeam că numai cryptominerii consumă energie electrică la greu.

    Păi să vedem, automobilele electrice consumă energie electrică, computingul la fel (crypotominerii consumă energie electrică cât Argentina). AI-ul (chipul cioplit) va începe să consume exponențial, computingul în general va consuma din ce în ce mai mult, dar vrem să renunțăm la combustibilii fosili.

    Întrebarea este, cum vom produce energia electrică suplimentară?

    Nu vreau răspunsuri de useriști netezi pe creier.

    În 30 de ani n-am fost în stare să terminăm o centrală cu 5 reactoare în total de 3275 MW, proiectată de pe vremea răposatului.

    Realitatea e crudă, ca și talibanii :))

    Peste 1000 miliarde de dolari și 20 de ani de război duse pe apa sâmbetei în 11 zile!

    Asta se întâmplă când orbești o lume cu propaganda.

    Electrificarea merge pe același drum propagandistic, dar din păcate e fătată moartă.
    9 1
  • Edikkk
    @curentatul, sheriff
    :)))) am râs cu lacrimi

    Ce sperie nu este AI de la Tesla, ci faptul că CATL au folosit AI ca să găsească soluţia directoare pentru bateriile lor (sodiu ion parcă).

    Depinde cât de bun este AI, şi ce le înveţi, dar sper ca SUA să rămână cei mai buni din lume, China cam dă cu virgulă.
    2 19
  • Edikkk
    scuze, cred că era BYD, nu CATL

    oricum doi giganţi în industria bateriilor din China.
    4 17
  • "implicaţiile profunde pentru economie", deoarece "economia se bazează pe muncă". El prevede astfel o lume în care efortul fizic nu va mai fi obligatoriu, ci "o alegere". - deci reducem populația la strictul necesar pt că neobrăzații cer concedii, salarii, pensii, pe când roboțeii nimic.
    14 1
  • Lt. Data
    Dacă îi înlocuim partea superioară a robotului cu un fotoliu vom obține un fotoliu cu picioare.
    Peste 10 ani nu va mai merge nimeni pe jos iar trotuarele vor fi pline de oameni care merg fiecare pe fotoliul lui cu picioare. :)
    (de roboți tip jucării sexuale nici nu mai pomenesc!...)
    9 1
  • inexorabil
    Amuzant! Toată “ştiinţa”, “construcţia” şi “testarea” roboţilor denotă că aceste lucruri se întâmplă, de fapt, cu noi!!! Noi înşine am devenit maşinăriile cu care se joacă (în voie absolut nestingherită, nici măcar de Sus…sau mai ales de “acolo” nu) stăpânii din penumbră ai lumii (la rândul lor fiind slugile singurului stăpân…nepalpabil). Unii vizionari (totodată, realizatori de filme premonitorii) ne-au avertizat, dar omenirea a gustat efectele speciale ale respectivelor producţii cinematografice, nu mesajul lor explicit…

    Oricum, nimeni să nu se îngrijoreze, căci nu invariabil neînsufleţitei A.I. se va închina cetăţeanul Global(izat), ci “mântuitoarei” (de “criminalele” noxe auto, cică stârnitoare de “schimbări climatice”) Gaia, adică învelişului hipnotizant sub care se va înfăţişa “crâncenul Satanail” (Lucian Blaga), mai precis odrasla lui cu trup…

    PS. Nu ştiu cum se face, dar toată lumea se “plictiseşte” astăzi. Fără să realizeze că, în aceeaşi măsură, plictiseşte…
    16 5
  • https://m.youtube.com/watch?v=oL1ZOLo3s7s
    Un simplu joc...poate prevede viitorul,viitori soldati,amante,oameni de care n-o sa mai aiba nevoie...
    3 1
  • inexorabil
    Mă adresez raţiunii amorţite a celor care încă n-au înţeles către se/ne îndreaptă “taina fărădelegii” (2 Tes. 2:7) :

    https://theinfiniteself.wordpress.com/gaia-mother-earth/

    În final, către această panoramă telurică perfect utopică:

    https://carollefevre.wordpress.com/gaea-gaia-mother-earth-40577007905/

    PS. Ce se observă în imaginea sugerată?
    11 4
  • inexorabil
    Ei, dacă n-a răspuns nimeni până acum, atunci mă încumet eu.

    Întrebarea mea a fost, de fapt, una capcană. Mai adecvată ar fi întrebarea: ce nu se observă în imaginea sugerată? Păi, taman cel mai important factor: OMUL! Traducere liberă: se încearcă plăsmuirea pe pământ a unei societăţi “ideale”, “fără cusur”, “eterne”, în care să domnească “fericirea universală”. Dar…fără oameni, consideraţi din tenebre (în mod cât se poate de cinic) a reprezenta “rădăcina tuturor relelor” (printre care figurează şi – hahaha! – “poluarea auto” ; neapărat folosesc această sintagmă, căci este sigur că alt gen de poluare nici nu este luat în calcul…de stigmatizat “civico-european” nici atât).

    Magnum argumentum? Atunci când Dumnezeu a binecuvântat omenirea prin osul lui Avraam (“Tot pământul, cât îl vezi, ţi-l voi da ţie şi urmaşilor tăi pentru vecie. Voi face pe urmaşii tăi mulţi ca pulberea pământului; de va putea cineva număra pulberea pământului, va număra şi pe urmaşii tăi” – Geneza 13:15,16), potrivnicul a încasat lovitura de graţie. Ştia că nu va putea nici împiedica, nici tulbura acest “proces” născut din voinţa divină. Iată însă că, din cauza degenerescenţei sufleteşti a omului (istoria o înregistrează ca înfăptuită “gradat” agravant, proporţional cu…evoluţia social-economică), lucrurile au variat cumva. Ceea ce, în zilele noastre, deschide “oportunitatea” demonică a depopulării planetei…Desigur, nu se pune problema “autorizaţiei” de Sus – prin tot ceea ce gândim, simţim, dorim, glăsuim şi îndeplinim, am acordat-o noi înşine!

    Axiomatic, la confluenţa iminentă cu specificitatea vremurilor de pe urmă (prin definiţie: foarte greu abordabilă pentru neputinţa noastră cronică, paralizată de sindromul suveran al abuliei – apropo, mulţumim din inimă Partidului Consumerist, pardon, Capitalist!), fiecare se va descurca…pe cont propriu (iar “ajutorul Domnului”, dacă îl invocă, nu poate însemna decât truismul conform căruia a primit încă de la naştere mijloacele de luptă, şi la propriu, şi la figurat!). Şi, într-adevăr, deviza-vector nu mai este “Scapă cine poate”, ci “Scapă cine ştie” (cum să evite influenţa sau efectul celui mai ponderabil termen al ecuaţiei existenţiale: moartea sufletească…nu mai zic “ireversibilă”, fiindcă aş comite pleonasm).

    Din aceste motive, d.p.d.v. politic îmbrăţişez libertarianismul. Pe toate celelalte planuri, mă declar (şi mă voi zbate să devin) antropolog.

    A, şi ca să risipesc confuzia cel puţin manifestată la noi, românii (cauzele principale? – 1) superficialitatea…“urechismul”; 2) ofensiva propagandistică permanentă, deci destabilizatoare psihic), şi referitoare la înţelegerea corespunzătoare a spectrului politic (valabil la nivel istoric şi global), voi propune Diagrama Nolan:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Nolan_Chart#/media/File:Nolan_chart_normal.svg

    Aşa că ar fi ridicol să mai pronunţăm termenii “comunism” (utopia utopiilor) şi “capitalism” (deoarece rădăcina lexicală “capital” este asociată, în mod abuziv, exclusiv cu banii). Pe de altă parte, socialismul trebuie privit ca macro-entitate, recte ca fuziune între două dintre cele patru entităţi (pe diagramă: “sud” cu “vest”). Iar ca libertarianist, volens nolens am şi tendinţe/tangenţe cu Stânga! Ador libertatea personală în aceeaşi măsură cu libertatea economică. La urma urmei, le socotesc complementare…
    12 7
  • mircea badea
    robotul de serie apare cu urmatorul covid, desigur, coincidenta..
    7 1
  • inexorabil
    @mb, dacă tot ai acroşat (co)vidul, eu sunt curios faţă de o singură chestiune şi anume: câţi dintre tinerii care s-au “vaccinat” vor fi capabili, în anii următori, de…procreare?

    PS. Ce-i drept, m-am înţepat şi eu…Dar numai ca să-mi verific glicemia, care a crescut precum preţurile, deşi nu abuzez de zahăr/amidon.
    12 5
  • mircea badea
    s-au vaccinat cu primele doze..mai urmeaza o duzina...

    chestia e ca si covidul face probleme..eu cu ajutorul Fortei dupa 9 luni am reusit sa ridic la loc situatia...:))
    10 0
  • Edikkk
    Deci inexo este anti vaccin.

    Nici nu e de mirare.
    Biserica ortodoxă e mai şmecheră decât medicina.

    Mda
    2 18
  • inexorabil
    Damblagikkk la creieri, orice persoană cu dovleacul pe umeri ştie că un vaccin (başca să fie şi eficient) nu poate fi conceput atât de repede, suspect de repede…Este nevoie de ANI de cercetări asidue şi tot atâţia de testări riguroase.

    Pe de altă parte, de când am păşit în acest secol şi la nivel mondial, pe diverse personalităţi din politică sau din afaceri le-a luat gura pe dinainte, cum că ar fi “imperioasă” reducerea numerică a populaţiei planetare, dar, în prezent, cică aceiaşi indivizi nu pot dormi noaptea de grija ei !?! Vai, să nu cumva s-o prăpădească “virusul”.

    La urma urmei, de ce să am încredere în autorităţi şi/sau în organizaţii private? Doar fiindcă mă îndeamnă ele să am încredere?! Or fi cumva dumnezei pe pământ, recte imaculaţi, infailibili, atotcompetenţi, atotînţelepţi şi veşnic bineintenţionaţi? Sau doar nişte simpli rahaţi în carne şi oase, ca noi toţi?...Iar ultimul argument pe care mă bazez este: pentru ca o minciună să devină credibilă pentru toată lumea, trebuie să i se imprime caracter oficial.

    Râd şi curcile de farsa asta antologică, unică în istorie…Iată că, oricâte doze de vaccin ţi s-ar administra, tot eşti obligat să porţi masca (în mijloace de transport în comun, în incinte publice şi în magazine). Păi măi fratziwear, nu se prezumă că vaccinul ăsta te protejează în mod “garantat” ?!?! Dacă nu, atunci de ce dreaq îl mai faci??? Nota bene: şi repetat.

    Oricum, mă uit descumpănit la toţi cretinii sadea (cred că sunt miliarde pe Glob…) care zilnic se supun şi se subordonează (unii dintre ei singuri în maşină, dar tot cu cârpa pe bot!) fără să schiţeze vreun semn de întrebare pe faţa lor invariabil tâmpă, tipică oilor orwelliene. Nu încape nicio îndoială că, în viziunea lor liniară standard, imposibil de abătut la stânga sau la dreapta (vivat Propaganda! – Maurul şi-a făcut datoria, Maurul poate să plece), a gândi (câtuşi de puţin) echivalează cu crucea supremă în viaţă! De al cărei chin imanent dânşii fug cu picioarele în spinare, lăsând-o în nori de praf.
    13 6
  • inexorabil
    Iar medicina aceea în faţa căreia te înclini tu cu veneraţie a trădat demult faimosul jurământ al lui Hippocrate, din moment ce s-a înhămat la carul globalismului. Deja este cert şi notoriu faptul că OMS-iştii sunt prietenii de buzunar ai factotumului emolar Bill Gates, la rândul lui el fiind femeia de serviciu a tartorilor cu nume sistematic tăinuite.

    Aşa că…băi, mă laşi???
    14 5
  • cu siguranta ca si la robotii astia le ploua in gat din cauza gap-rilor ca si la tezla...
    Asta nu are nicio importanta deoarece sunt dotati cu octovalva, cel mai performant robinet din univers.
    11 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru