Fără modele noi Jaguar până în 2025. Tot atunci, marca va deveni pur electrică

de Alexandru Monenciu
Joi, 02.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, Jaguar nu va lansa modele noi până în 2025. Tot atunci, marca britanică va deveni pur electrică.

Chiar dacă este deținut de indienii de la Tata Motors, Jaguar este unul dintre producătorii emblematici ai industriei auto din Marea Britanie. Chiar și așa, unii sunt de părere că Jaguar nu este chiar pe poziția pe care o merită. Inclusiv Gerry McGovern, directorul de design Jaguar Land Rover.

Tocmai de aceea, marca britanică va trece printr-o perioadă de transformare. Potrivit publicației Le Monde, Jaguar nu va lansa modele noi până în 2025 și atunci va deveni o marcă pur electrică. Mai mult, își propune să rivalizeze cu nume precum Aston Martin și Bentley.

Aceeași sursă mai susține că Jaguar va investi circa 2.5 miliarde de lire sterline într-o platformă electrică proprie.

Pentru a se putea concentra pe aceste obiective viitoare, Jaguar a abandonat foarte multe planuri din prezent. Spre exemplu, britanicii au renunțat la debutul unei noi generații XJ și la investirea a 1.4 milioane de dolari în actuala arhitectură MLA.

Le Monde mai spune că portofoliul de modele va include un singur crossover, înlocuitor pentru actualul I-Pace.

Totodată, F-Pace și E-Pace vor fi eliminate din gamă.

Tot ca parte a acestei transformări, Jaguar va reduce treptat numărul de motorizări disponibile.

via Le Monde

Comentarii (2)

  • Francezii Le Monde-lialiști vorbesc de o ”hibernare” programată a ex-emblematicei mărci, până la o presupusă e-renaștere 100% mutantă.
    Ce se chinuiau să mai vândă ceva până acum, ce-o să se mai chinuie din 2025 încolo...
    (n.b. Posibil să greșesc, dar pseudo-politica TINA = There-Is-No-Alternative - nu văd cum ar putea da roade.)
    20 1
  • Hibernarea până în 2025 presupune scoaterea unor miliarde din buzunarele șefilor indieni, pentru că pierderile vor fi sigure, dacă si-au asumat asta pot să spun că-s băieți buni, dar dacă se răzgândesc până atunci, Jaguar va fi falimentară, sau o vor vinde la reducere.
    13 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru