Ferrari prezintă noul 296 GTS: plafon retractabil și același V6 plug-in hybrid cu 830 CP

de Alexandru Monenciu
Marti, 19.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Varianta decapotabilă a lui Ferrari 296 GTB tocmai a debutat oficial. Denumită 296 GTS (Gran Turismo Spider), aceasta vine echipată cu același sistem de propulsie V6 plug-in hybrid ca și varianta coupe.

După ce a publicat o serie de materiale teaser, Ferrari lansează acum noul 296 GTS sau, cu alte cuvinte, varianta decapotabilă a lui 296 GTB. Marea diferență între cele două modele este, desigur, plafonul retractabil de tip hard-top.

Plafonul poate fi coborât/ridicat în 14 secunde și la viteze de până la 45 de km/h. Potrivit listei cu specificații tehnice, noul Ferrari 296 GTS cântărește 1.540 de kilograme, atunci când este bifat pachetul opțional Assetto Fiorano, fiind cu 70 de kilograme mai greu decât varianta coupe.

Sistemul de propulsie este același V6 twin-turbo de 3.0 litri care împreună cu un motor electric dezvoltă 830 de cai putere și 740 Nm cuplu. În aceste condiții, suta de kilometri pe oră este atinsă în 2.9 secunde. Viteza maximă este de 330 km/h.

Din pachet mai face parte și o baterie de 7.45 kWh. În modul full electric, 296 GTS poate parcurge până la 25 de kilometri cu o viteză maximă de 135 km/h.

Transmisia este una automată, cu opt rapoarte și dublu ambreiaj.

Debutul pe piață este programat pentru lunile următoare.

via Ferrari

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru