Fiat 500 va primi o versiune hibridă: "Singurul lucru cert este că motoarele diesel pentru modele mici sunt moarte"

de Daniel Popescu
Miercuri, 22.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitoarea generație Fiat 500 va avea inclusiv propulsie hibridă, întrucât constructorul italian a ajuns la concluzia că motoarele diesel pentru modele din segmentele mici sunt "moarte".

Constructorii auto au păreri diametral opuse când vine vorba despre viitorul motoarelor diesel, iar cei de la Fiat-Chrysler se alătură acum celor care anticipează că acest tip de propulsie va înceta să mai existe pe modelele de mici dimensiuni.

În acest sens, Fiat va introduce un sistem de propulsie micro-hibrid pe viitoarea generație a lui 500, care ar putea apărea undeva în 2019.

"Va trebui să ne jucăm cu o varietate de soluții. Puține lucruri sunt certe în piața auto, cu excepția faptului că motoarele diesel mici sunt moarte, așa că vom experienta", a declarat Sergio Marchionne, CEO-ul Fiat-Chrysler.

Urmareste Automarket
Totuși, acesta afirmă că este mult prea devreme pentru ca modelele de mici dimensiuni, așa cum este și Fiat 500, să primească sisteme plug-in hybrid, întrucât costurile mașinilor ar crește prea mult.

"Cred că hibrizii sunt inevitabili.

Cu toții mergem în direcția potrivită Nu este vorba despre tehnologie, ci despre costuri și dacă clienții vor plăti. Încă facem multe mașini mici precum Fiat Panda și 500. Ar fi sinucidere să punem hibrizi plug-in aceste segmente. Trebuie să găsim alte soluții, și de aceea cred ca îmbrățișarea micro-hibrizilor este o cale mai realistă", a adăugat el.

Via Auto Express

Comentarii (5)

  • La Fiat motoarele diesel mici sunt moarte de câțiva ani, exceptând autoutilitarele mici, iar cele mari oricum lipseau.

    Marchionne, un vizionar, a îngropat Punto si Bravo, aflate în clase care se vând bine în Europa, trăgând de zece ani de Fiat 500. Nu în ultimul rând, a omorât Lancia, rămâne de văzut revenirea lui Alfa, sper ca măcar aici să fie bine.
    11 6
  • Cum sunt lipsa ??? Exista 1.3 Mjet pe 500 ,Panda, Ypsilon, 500L, 500X, Mito, Qubo, Doblo ,Tipo, etc
    Exista , de asemenea, 1.6 Mjet 105/120cp pe 500X, Renegade, Doblo, Mito, Giulietta, Tipo si pus in trecut pe Bravo si Linea.
    Mai exista si 2.0 Mjet ( 120/140/150/170/175 cp ) pus pe 500X, Renegade, Doblo, Giulietta, etc , care a inlocuit in 2009/2010 vechiul 1.9 Mjet.
    In plus, regasesti 2.2 si 3.0 in gama Alfa/Jeep/Maserati
    5 4
  • La motoare mici diesel mă refeream doar la Fiat, iar ponderea vânzărilor la 500 și Panda, în majoritate sunt variante pe benzină.
    7 4
  • Motoarele diesel pe clasa mica sunt tiganie.Ca si 2 cilindri.Mai bine unul dar bun.
    3 2
  • si nu pot sa puna o baterie mai mare la hibrid ca sa le omoare si pe cele mari?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru