Fiat 500e: versiune electrică pentru citadina italiană

de Mircea Meșter
Joi, 29.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cei care vedeau în Fiat 500 o maşină perfectă pentru un motor electric încorporat vor avea motive de bucurie. Noul Fiat 500e va fi lansat în 2013, în prima fază în Statele Unite.

Fiat a prezentat la Salonul Auto de la Los Angeles versiunea full-electrică a modelului 500. Aşteptat cu nerăbdare de fanii mărcii, noul Fiat 500e vine să completeze gama de variante dezvoltate în ceea ce deja se poate numi gama 500. 

Varianta electrică a lui Fiat 500 vine cu un motor de 111 cai putere care îi acordă celui de la volan o autonomie medie de 130 de kilometri, în condiţiile în care autonomia de oraş este de peste 160 de kilometri. Alimentat de o baterie Litiu-Ion de 24 kWh care poate fi încărcată complet în mai puţin de 4 ore de la o priză normală datorită unui modul de încărcare rapidă încorporat în maşină, noul Fiat 500e va reuşi să-şi menţină autonomia indiferent de temperatura exterioară datorită unui sistem de management al energiei calorice special destinat acestui model.

Electricul Fiat 500e nu se adresează celor foarte puţini care vor o maşină electrică, ci celor mulţi care îşi doresc un Fiat 500 şi sunt gata să îmbrăţişeze o tehnologie nouă.

Tim Kuniskis
Directorul Fiat SUA
Unele dintre cele mai interesante aspecte ale noului Fiat 500e sunt legate de designul exterior, modificat faţă de variantele "normale" ale citadinei italiene de oraş.
Spoilerul faţă a suferit schimbări adânci, acesta fiind remodelat cu ajutorul tunelului aerodinamic pentru o rezistenţă scăzută la rulare. O altă apariţie inedită este cea a nuanţei exterioare Electrico Arancione (Portocaliu Electric), care poate fi combinată cu părţi albe, pentru un efect contrastant puternic.

Noul Fiat 500e vine şi cu noutăţi tehnologice inedite, de notat fiind apariţia unui display circular care înlocuieşte ceasurile de bord şi care transmite informaţii vitale legate de performanţe şi autonomie în format hi-res. 

via Fiat

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru