Fiat 500X ar putea deveni noul membru al gamei Abarth

de Sebastian Toma
Luni, 13.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Şeful departamentului european de design al concernului Fiat Chrysler Automobiles a sugerat posibilitatea dezvoltării unei versiuni Abarth a lui 500X.

Fiat 500X ar putea primi o versiune Abarth, spun australienii de la CarAdvice.com citând o declaraţie a şefului departamentului de design european al Fiat Chrysler Automobiles. Roberto Giolito, oficialul mărcii italiene, a declarat că gama Abarth nu poate fi limitată doar la derivatele lui 500 hatchback şi că viziunea Abarth nu se concentrează doar pe atât, urmând să fie lansate şi alte modele. Caroseria lui 500X este bună pentru divizia Abarth şi asigură o manevrabilitate bună, consideră Giolito. În comparaţie cu versiunea Abarth a unui 500, Abarth 500X ar fi şi mai uşor de recunoscut de la distanţă, deoarece specialiştii Abarth ar avea şi mai multe elemente pe care le-ar putea modifica la noua caroserie.

Seful de design Fiat: "Nu trebuie să repetăm greşeala pe care am făcut-o cu Multipla"

Şeful departamentului european de design al Grupului FCA s-a oprit înainte de a confirma o versiune de serie a lui Abarth 500X, dar a vorbit despre majoritatea aspectelor estetice pe care le-ar modifica la maşină în cazul apariţiei unei asemenea variante. Pachetul Abarth aplicat lui 500X ar conţine un set de bare de protecţie cu design diferit, un set de praguri laterale, posibile modificări la nivelul capotei şi grilei frontale, jante noi şi alte mici artificii stilistice.

Pentru versiunea Abarth, trebuie să vă aşteptaţi la jante albe, o gardă la sol mai mică, alte bare de protecţie şi, eventual, un eleron.

Urmareste Automarket
Fiat 500X este un crossover cu un design inspirat de cel al lui 500, pe lângă care beneficiază de o gardă la sol mărită şi de un sistem de îmbunătăţire a aderenţei.
Spre deosebire de Jeep Renegade, fratele său de platformă, 500X nu este oferit cu sistem de tracţiune integrală, versiunile cu tracţiune faţă fiind singurele din oferta modelului italian. Cei de la Fiat vor apela la această soluţie pentru a oferi o gamă mai accesibilă, cu care speră să-şi crească vânzările pe piaţa din Europa. Până în 2019, Grupul Fiat vrea să atingă un volum cumulat de 1.9 milioane de unităţi pe an, în contextul în care anul 2013 i-a adus concernului italian vânzări de 1.3 milioane de unităţi.

Via CarAdvice

Comentarii (1)

  • Fiat 500X este oferit INCLUSIV cu tractiune integrala !
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru