Fiat 500X ar putea primi o variantă de performanță Abarth

de Sebastian Toma
Joi, 13.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unor surse din cadrul Fiat, divizia Abarth ar putea pregăti o variantă de performanță a lui 500X. Sursele citate anunță o motorizare de 200 CP pentru crossoverul italian.

Fiat 500X, crossoverul italian de clasă mică, ar putea primi o variantă de performanță dezvoltată de Abarth. Potrivit unei surse din cadrul companiei italiene, conducerea Fiat este aproape de acordarea aprobării dezvoltării variantei respective. Alfredo Altavilla, COO-ul Fiat pentru piețele din Europa, Africa și Orientul Mijlociu, este unul dintre oficialii companiei care au confirmat public posibilitatea dezvoltării unei variante de performanță a lui 500X. În cazul în care va fi aprobată, varianta Abarth a lui 500X ar face parte dintr-o gamă extinsă, care va include roadster-ul Fiat 124 Spider și facelift-ul modelului 500.

Rezultate EuroNCAP: 4 stele pentru Fiat 500X

În cazul în care va fi dezvoltată varianta de performanță a lui Fiat 500X, modelul ar lupta cu deja existentele Nissan Juke Nismo RS și Mini Countryman JCW. Motorizarea viitorului crossover de performanță al italienilor ar putea fi unitatea turbo de 1.75 litri care echipează modelul Alfa Romeo 4C, care ar urma să asigure în jur de 200 CP pentru crossoverul care va purta însemnele Abarth.

Ai vizitat vreodată o fabrică auto? Fiat oferă un tur virtual prin Google Earth al uzinei din Melfi

Urmareste Automarket
Alfredo Altavilla, oficialul Fiat citat de englezii de la Auto Express în privința acestei variante de performanță, a specificat că viitorul 500X va beneficia de aportul Abarth la toate capitolele.
Asta înseamnă că manevrabilitatea, direcția și sistemul de frânare al lui 500X vor fi modificate de inginerii Abarth pentru a atinge așteptările care îi revin unui model care poartă sigla diviziei de performanță a italienilor. "Orice nouă versiune Abarth a unui model trebuie să aducă o îmbunătățire a performanțelor, altfel este inutilă", completează Altavilla.

Via AutoExpress

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru