Fiat a produs cinci milioane de motoare 1.3 MultiJet

de Sebastian Toma
Luni, 25.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uzina Fiat din Bielsko-Biala, Polonia, a produs motorul 1.3 MultiJet cu numărul 5.000.000. Unitatea va anima un 500L şi este în producţie din 2003.

Esential 2003 este anul în care a debutat în producţia de serie motorul 1.3 MultiJet din gama Fiat.
Fiat aniversează producţia a cinci milioane de motoare 1.3 MultiJet. Propulsorul de 1.248 centimetri cubi este în producţie din 2003, iar unitatea aniversară a fost produsă de uzina din Bielsko-Biala, din Polonia. Unitatea va anima un Fiat 500L şi dezvoltă 85 CP. Propulsorul este disponibil în trei versiuni de putere, care furnizează înre 70 şi 95 CP, ultimele două fiind echipate cu o turbosuflantă cu geometrie variabilă.

Motorul 1.3 MultiJet a câştigat distincţia Engine of the Year la categoria 1.0-1.4 litri în 2005. Unitatea echipează modelele Fiat Panda, Fiat Punto, Lancia Ypsilon, Alfa Romeo MiTo, Fiat Qubo, Fiat Doblo, Fiat Strada, Fiat Fiorino, Fiat 500, Fiat 500L şi modele ale altor constructori cu care Fiat a semnat parteneriate.

Uzina Fiat din Bielsko-Biala a adoptat regulile WCM – World Class Manufacturing, aplicând metodologia internaţională a organizaţiei care are cele mai înalte standarde de producţie.

Fabrica din Polonia a celor de la Fiat a primit medalia de aur WCM în 2012 şi este una dintre cele mai avansate uzine din sectorul automotive, spun italienii. Motorul 0.9 TwinAir al constructorului italian este şi el produs la această fabrică, fiind o altă realizare de top a Fiat Powertrain Technologies.

Via Fiat

Comentarii (2)

  • felicitari Fiat!
    2 0
  • un motoras adevarat...intretinut corespunzator,toarce ca o pisica, daca il pui langa un 1,4 tdi, zici ca e benzinar...stiu japonezii de la suzuki de ce au folosit 1.3 mjet in detrimentul vw...
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru