Fiat dă startul comenzilor pentru 500 electric cabrio: modelul electric are 120 de cai putere și autonomie de 320 de kilometri

de Daniel Popescu, Foto: Fiat
Luni, 06.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat a anunțat startul comenzilor pentru versiunea cabrio a modelului electric de oraș 500, care mizează pe un motor de 120 de cai putere și o autonomie de 320 de kilometri.

La începutul lunii martie, Fiat a publicat primele imagini și informații despre versiunea electrică a lui 500 cabrio, iar la vremea respectivă a oferit o versiune de lansare La Prima în sistem de pre-comandă.

La aproximativ patru luni distanță, constructorul italian a anunțat că cei care până acum și-au exprimat interesul pentru ediția de lansare vor fi contactați de dealeri pentru asistență în procesul propriu-zis de achiziție.

În plus, Fiat a deschis acum și comenzile generale pentru noul model, inclusiv pentru cei care nu și-au exprimat până acum interesul. Comenzile pentru noul 500 electric cabrio au început oficial în 4 iulie, la împlinirea a exact 63 de ani de la lansarea în 1957 a primului 500 din istorie.

Din punct de vedere tehnic, Fiat 500 electric cabrio utilizează un motor electric de 88 kW, echivalentul a circa 120 de cai putere, care îi permite să ajungă de la 0 la 50 km/h în 3.1 secunde și de la 0 la 100 km/h în 9 secunde.

Între timp, bateria Li-Ion integrată are capacitatea de 42 kWh și oferă o autonomie electrică de până la 320 de kilometri, iar aceasta poate fi încărcată cu viteze de până la 85 kW.

Cu o lună în urmă, Fiat a dezvăluit și versiunea hatchback a noului 500 electric, însă campania de comenzi pentru acesta nu a început încă.

Via Fiat

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru