Fiat este pe val. Cea mai vândută marcă din grupul Stellantis, în prima jumătate a anului

de Alexandru Monenciu
Luni, 31.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat a fost cea mai vândută marcă din grupul Stellantis, în primele șase luni ale anului. În total, italienii au comercializat 645.000 de mașini la nivel global, cu 10% mai multe decât în aceeași perioadă din 2022.

După o lungă perioadă nu tocmai fericită, Fiat pare că a renăscut. Marca italiană a început în forță luna iulie, atunci când a dezvăluit noul 600 și Topolino. Totodată, Fiat pregătește lansarea unei noi generații Panda.

Acum, Fiat mai are un motiv de sărbătoare pentru că este cea mai vândută marcă din întreg portofoliul grupului Stellantis, care include 14 mărci. În primele 6 luni ale anului 2023, Fiat a comercializat 645.000 de mașini la nivel global, cu 10% mai multe decât în același interval din 2022.

Mai bine de 50% din vânzări vin dinafara Europei. Spre exemplu, în America de Sud, marca italiană a avut o cotă de piață de 14.1%.

Desigur, Fiat se descurcă foarte bine și pe Bătrânul Continent, în special în Italia și Turcia, mulțumită modelelor Panda și Tipo. Totodată, versiunea electrică a lui 500 este în top 5 cele mai vândute mașini în Italia, Germania, Franța și Spania.

În ceea ce privește planurile de viitor, șeful companiei, Olivier Francois, a declarat că vrea să aducă Fiat înapoi în lumina reflectoarelor și să fie din nou "un lider și un punct de referință în industria auto."

via Motor1

Comentarii (1)

  • mircea
    Afirmatia ca Fiat se descurca foarte bine si in Europa nu este chiar exacta. De fapt ,Fiat este marca care are cea mai mare scadere(-3%) din grupul PSA in 2023 fata de 2022 si este una din foarte putinele marci auto in scadere in 2023 in Europa in conditiile in care piata europeana a crescut cu 17% in primele 6 luni.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru