Fiat face discriminări în Europa: noul 124 Spider va fi oferit cu un motor mai cuminte decât în America

de Bogdan Mirică
Miercuri, 18.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat a dezvăluit informații și imagini oficiale cu versiunea europeană a modelului 124 Spider. Decapotabila va avea un design mai curat decât omologul american, dar va oferi mai puțină putere.

După ce Fiat a ridicat cearceaful de pe noul său 124 Spider în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles, dezvăluind varianta americană a modelului său decapotabil, avem ocazia de a face cunoștință și cu versiunea europeană. Cum era și normal, ea vine cu o serie de mici modificări pe Bătrânul Continent.

Culori de caroserie vii și design mai curat

Din punct de vedere estetic nu sunt mari noutăți, însă aspectul frontal are un design ceva mai curat pentru că s-a renunțat la lămpile galbene de semnalizare, obligatorii în Statele Unite. Prin urmare, designul interior al blocurilor optice este ușor diferit. Paleta de culori europeană va include nuanțele Rosso Passione, Bianco Gelato, Nero Vesuvio, Grigio Argento, Grigio Moda, Bronzo magnetico, Azzurro Italia și tri-strat Bianco Ghiaccio.

Ca și omologul său american, proiectat tot la Centro Stile Torino, noul 124 Spider împrumuta indicii ale originalului din 1966, considerat unul dintre cele mai frumoase modele Fiat din toate timpurile.

Mai puțină putere sub capotă

Esential 140 de cai putere oferă versiunea europeană a modelului Fiat 124 Spider.
240 de Nm oferă Fiat 124 Spider în Europa.
Principala diferență va fi făcută însă de ceea ce se ascunde sub capotă.
Deși vorbim despre același motor MultiAir Turbo de 1.4 litri, cu patru cilindri, puterea este diferită. Și, culmea, europenii sunt cei privați de mai multe resurse. Versiunea europeană a noului Fiat 124 Spider va beneficia de 140 de cai putere și un cuplu motor de 240 Nm. Asta înseamnă cu 20 de cai și 10 Nm mai puțin decât omologul american.

Tot clienții europeni ar putea fi privați și de cutia automată cu șase rapoarte, disponibilă dincolo de Ocean. În Europa, Fiat 124 Spider va fi oferit în standard cu o cutie manuală cu șase rapoarte.

Listă lungă de dotări

Noul Fiat 124 Spider va fi disponibil pe piața europeană începând cu vara anului 2016, în două niveluri de echipare: Spider și Lusso. Printre cele mai importante dotări ale viitorului model, italienii anunță faruri adaptive și cameră video pentru marșarier, dar și un pachet de infotainment consistent, cu touchscreen de 7 inch, conectivitate Bluetooth, sistem Keyless Enter’n Go și sistem audio premium Bose cu nouă difuzoare.

Cei care sunt nemulțumiți de resursele europene oferite de roadsterul Fiat trebuie să mai aștepte puțin lansarea unei versiuni sportive, sub logo-ul Abarth.

Fiat a recunoscut că un derivat sportiv al decapotabilei va fi lansat în perioada următoare.

Comentarii (2)

  • din punctul meu de vedere e o masina faina chiar daca are ceva influente americane...imi plca si ca da o tenta subtila de retro...
    23 1
  • NeaNelu
    Nu ma mira,se stie ca americanul vrea putere,iar europeanul merge ''la consum''.
    10 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru