Fiat lansează primul showroom auto virtual din Metaverse

de Tiberiu Safta
Luni, 05.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat a lansat oficial primul showroom auto virtual și interactiv din Metaverse, noua lume virtuală a internetului. Primul astfel de showroom este activ în Italia, iar clienții vor putea descoperi, configura și chiar cumpăra modelele noi ale mărcii italiene fără să meargă fizic la un dealer apropiat.

Fiat devine în mod oficial primul constructor de automobile din lume care lansează un showroom în lumea virtuală și interactivă Metaverse. Primul astfel de showroom auto a fost lansat în Italia, iar rețeaua de showroom-uri virtuale se va extinde începând din primul semestru al lui 2023.

Tehnologia din spatele lui Fiat Metaverse Store, așa cum este botezat showroom-ul virtual, este dezvoltată de către companiile Microsoft și Touchcast. Clienții vor putea intra în dealer-ul virtual prin accesarea unui link, fără să fie nevoie de echipamente avansate precum ochelari de realitate virtuală.

Vizitatorii noului showroom vor fi ghidați de către programul pe bază de inteligență artificială Fiat Product Genius, care promite să ofere o experiență umană asemănătoare cu cea întâlnită la un showroom real. În prezent, Fiat pune la dispoziție doar un singur model, 500e La Prima by Bocelli. Până la sfârșitul anului, Fiat va include toată gama modelului de oraș, precum și celelalte modele din portofoliul mărcii italiene.

Cu ajutorul lui Fiat Product Genius, clienții vor putea să-și configureze modelul dorit și să observe schimbările în timp real.

De asemenea, programul va putea oferi și răspunsuri la întrebările adresate de client cu privire la modele, la tehnologia din spatele mașinilor electrice și la timpii de încărcare.

Mai mult, noua tehnologie este capabilă să reproducă și experiența primului test drive. Astfel, viitorii proprietari de modele Fiat vor putea testa virtual mașina dorită pe celebra pistă construită pe acoperișul fostei fabrici Fiat de la Lingotto, botezată La Pista 500. Bineînțeles, clientul va avea opțiunea să meargă și la cel mai apropiat dealer Fiat pentru un test drive real.

via Fiat

Comentarii (3)

  • Adrian
    Deci e doar un site mai impopotonat. Dar ii zice metavese ca sa para ca fac ei ceva wow.
    4 2
  • inexorabil
    Din ciclul ‘Prostia nu cunoaşte limite” (se subînţelege că la cea umană mă refer, că doar n-ar fi de remarcat la celelalte vietăţi ale pământului). Ce se tot bate monedă cu acest “Metavers” ? Din câte ştim, imaginaţia (invariabil febrilă) oamenilor de “ştiinţă” aleargă pe câmpii (mintale) imposibil de explorat, astfel că ei presupun (din burduhanul lor prea huzurit, gras plătit de iubitorii mistificării, nota bene, oficiale) că pot “structura” Creaţia în sfere “superioare” care să le includă pe cele “inferioare”, “începând” de la Univers (indiscutabil infinit prin voia Creatorului, automat nu-şi are rostul nicio tentativă de “supradimensionare”). Urmează, “în ordine”, Multiversul, Metaversul, Xenoversul, Omniversul, Alfaversul şi Omegaversul (carevasăzică, “ultima” treaptă de “sofisticare” – cu aromă tehnologică, desigur, aceea care îl fascinează orgastic pe bietul cartierist cu epoleţi Mafănikkk, încă împotmolit în nisipurile mişcătoare ale limbii materne).

    Bun. Aceasta este ipoteza (în context, nu contează cât de absurdă este). Transferându-ne în mediul online, ce caută “acolo” treapta a…treia?! Am elucidat deja misterele Universului şi om fi atât de inteligenţi, încât ne prisoseşte (adică nu ne ajunge la nasul nostru de “omniscienţi”) treapta a doua? “Păi deja există un establishment virtual şi”...Şi pe dreaq! Lumea “evoluată” s-a ţicnit chiar de tot. Mie, unuia, nu mi-e milă de ea…Cum să spun? Chiar deloc. Iar între “a nu-i fi milă” şi “a nu avea milă” nu este nicio diferenţă…

    PS. În textul lui @Adrian s-a strecurat o greşeală involuntară de ortografie (în engleză), recte “metavese”. Eu însă o preiau şi o prelucrez astfel: metafese.
    5 4
  • papusoiul gonflabil
    Pai la ce masini virtuale vand era si cazul...
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru