Fiat pregătește împrospătarea gamei de modele: pe listă se află 500 electric, noul Panda și un SUV în locul lui Tipo

de Paul Cosma
Luni, 19.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat pregătește un plan de împrospătare a gamei în jurul celor mai bine vândute modele în Europa: 500 și Panda. Noul 500 va deveni 100% electric în 2020, în timp ce italienii vor lansa și un nou 500X, precum și un înlocuitor pentru Tipo, care va fi cel mai probabil un SUV.

Fiat a anunțat în primăvara acestui an că va lansa o versiune electrică pentru modelul de oraș 500 în cursul anului 2020. Fiat 500 electric va avea o producție inițială de 80.000 de unități, însă aceasta va fi extinsă în funcție de cerere. Producția efectivă va începe în perioada aprilie-iunie 2020 la uzina Mirafiori din Torino.

Pe lângă Fiat 500 electric, italienii pregătesc și alte modele, precum noul 500X, 500 Giardiniera Estate, dar și un înlocuitor pentru Tipo, cel mai probabil un SUV, potrivit publicației Autocar.

“Nu vom avea mașini mari sau premium sau sportive pentru că nu ar avea legitimitate. Ne trebuie mai multe electrice și mai multe modele bazate pe 500 care să justifice prețuri mai mari,” a explicat Olivier François, CEO-ul Fiat.

Potrivit informațiilor neoficiale, noul Panda ar urma să fie lansat în 2021, în timp ce înlocuitorul lui Tipo ar putea să fie un SUV pe aceeași platformă cu Jeep Renegade.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • Citind știri d-astea, ajungi să crezi că FCA e condus în continuare de stafia aberantului Marchionne -- fiindcă, de ex., un nou Punto nu-i deloc în planuri, ci doar noi suvuri și suvulețe.

    Nu mai zic de datele contradictorii -- fiindcă *italianul* Olivier Fransoa zice-n știrea originală că noul 500 (btw, ceva mai mare și cu ușițe-spate gen BMW i3) *va avea prețuri premium*, ca să absoarbă vezi-doamne costurile electrificării gamei.
    ...Care va veni totuși cu noutatea bateriilor *modulare* (pachete interșanjabile a 100 km autonomie fiecare, prezentate deja pe conceptul Centoventi.)

    Ideea premium nu prea rimează oricum cu marca Fiat tradițional populară, italienii făcând mai bine să resusciteze Lancia ca să poată concura Mini.
    17 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru