Fiat va dezvolta un sistem de captură a emisiilor de dioxid de carbon și va produce un nou tip de carburant ecologic

de Daniel Popescu
Duminica, 26.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat a anunțat că va dezvolta un nou tip de carburant care va conține 5% bioetanol și 15% metanol. În parelel, italienii lucrează la un sistem care va permite captarea dioxidului de carbon emis de mașini.

Fiat a anunțat la sfârșitul acestei săptămâni semnarea unor parteneriate cu Eni, unul dintre principalii furnizori de gaze naturale și combustibili din Europa, și Institutul Tehnologic de la Massachusetts (MIT).

Parteneriatul cu MIT vizează dezvoltarea unui sistem care va permite captarea dioxidului de carbon emis de mașini cu scopul de a reduce poluarea. Constructorul italian susține că, în condițiile în care industria transporturilor este responsabilă pentru 23% din emisiile globale de dioxid de carbon, noua tehnologie va permite o "reducere semnificativă" a emisiilor. Cu toate acestea, Fiat nu a oferit niciun fel de detalii cu privire la tehnologiile pe care le va utiliza pentru a capta dioxidul de carbon.

Pe de altă parte, Fiat a semnat și un parteneriat cu Eni care vizează dezvoltarea unui nou tip de carburant ecologic. Acesta va avea în compoziție 5% bioetanol și 15% metanol și este deja testat pe un Fiat 500 (foto) echipat cu motor pe benzină. Primele rezultate ale testelor indică o reducere cu 4% a emisiilor de dioxid de carbon în comparație cu o motorizare clasică pe benzină echivalentă.

Via Caradisiac

Comentarii (3)

  • Pai brazilienii folosesc de ani buni combustibil E85 cu 85% etanol . Deci reinventeaza si astaia apa "PARTIAL" calda. De la 15 la 85 e cale lunga. Aprope insesisabil acel 15%
    3 2
  • ..si prin Brazilia, ia vezi cine a implementat, printre primii producatori, autoturisme cu astfel de combustibil (bi fuel, tetra fuel, etc)! Ia mai vezi cine e lider pe piata (europeana) la vanzari auto cu combustibili alternativi ( GPL & CNG) !
    2 1
  • @cbf

    Cine? Spune-mi ! Si daca acel cineva a facut acel ceva in Brazilia, de ce nu a facut si in Europa mai rapid.
    Oricum, de la 85 la 15 e cale lunga. E ca si cum n-ar fi. ;-P
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru