Final de epocă: Ediție aniversară pentru Abarth 695. Ultimul Abarth cu motor termic

de Tiberiu Safta
Marti, 13.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Abarth a lansat o ediție aniversară pentru modelul 695. Noua ediție marchează 75 de ani de la fondarea mărcii, iar cu această ediție se încheie epoca motoarelor termice pentru marca italiană.

Abarth a prezentat oficial noul 695 75o Anniversario, o ediție specială care marchează 75 de ani de la fondarea mărcii. Cu această ediție, Abarth își ia adio de la motorul termic și se pregătește să aibă în gama sa doar modele electrice în viitorul apropiat. Deja există în gamă Abarth 500e, versiunea de performanță electrică a lui Fiat 500e. În curând, va veni și noul Abarth 600e, cel mai puternic model al mărcii.

Revenind la ediția aniversară, aceasta este vopsită special în negru și prezintă accente și abțibilduri aurii în zona portierelor și aripilor. Pe plafon este vopsit și scorpionul Abarth, simbolul mărcii. Inclusiv jantele de 17 inch sunt vopsite în auriu.

Aceeași combinație de culori este prezentă și în interior, acolo unde avem scaune îmbrăcate în piele și care conțin cusături aurii, precum și o siglă specială Abarth brodată pe spătare. De asemenea, bordul este îmbrăcat în alcantara, precum și părțile superioare și inferioare ale volanului.

Aici mai avem și inserții din fibră de carbon, fețe din aluminiu pentru pedale, un sistem multimedia cu ecran de 7 inch și un sistem audio Beats.

Sub capota noii ediții speciale se află aceleași motor T-Jet de 1.4 litri, prezent la aproape toate modelele Abarth din 2007 până azi. În cazul ediției aniversare, motorul dezvoltă 180 de cai putere și un cuplu de 250 Nm, mulțumită unui turbocompresor nou dezvoltat de Garrett. Astfel, noua ediție aniversară accelerează de la 0 la 100 de km/h în 6.7 secunde și atinge o viteză maximă de 225 de km/h.

Noul model primește o evacuare nouă cu valve active, precum și amortizoare noi din partea Koni.

Ediția aniversară de 75 de ani a lui Abarth 695 va fi produsă în 1368 de exemplare. Numărul reprezintă cilindreea motorului.

via Abarth

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru