Final de eră. Bentley va opri producția motoarelor W12

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 22.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul britanic de automobile confirmă că producția motoarelor W12 va fi oprită în luna aprilie 2024. Sub capota noului Batur, unitatea dezvoltă 750 CP, în urma unor îmbunătățiri.

Motorul W12 a intrat în gama Bentley în 2002 și de-a lungul anilor a primit o serie de îmbunătățiri pentru a fi mai puternic, dar și mai prietenos cu mediul înconjurător. În tot acest interval, britanicii au asamblat peste 100.000 de propulsoare cu 12 cilindri.

Chiar și așa, propulsorul W12 a ajuns într-un stadiu în care nu mai poate fi perfecționat pentru a ține pasul cu electrificarea industriei auto. Tocmai de aceea, Bentley anunță acum că va opri producția în luna aprilie 2024.

În prezent, motorul W12 mai poate fi comandat, într-un număr limitat de exemplare, pe modelele Bentayga, Continental GT și Flying Spur. Totodată, el echipează și noul Batur, cu o producție limitată la 18 unități.

De fapt, sub capota lui Bentley Batur regăsim cea mai puternică versiune a motorului W12. În acest caz, dezvoltă 750 de cai putere și 1.000 Nm cuplu.

via Bentley

Comentarii (3)

  • Cred şi eu. Nu mai pun botul la porcării poluante şi gălăgioase.

    Apropo

    https://youtu.be/z_EO4WLhrKo
    5 4
  • Alt video interesant ;)


    https://youtu.be/w3GmM8_jAms
    3 2
  • oricine
    @michi. După cât zăbălești după electrice probabil că nu ai așa ceva, cel mult una cu telecomandă pentru copchii. Îți doresc să îți iei una și să te țină bateria după mintea și asemănarea ta adică foarte puțin.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru