Fisker Automotive și-a concediat marea majoritate a angajaților

de Dragoș Băltățeanu
Duminica, 07.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania auto Fisker pare din ce în ce mai aproape de faliment după ce a ales să își concedieze 75% dintre angajați.

Fisker Automotive, compania auto din California celebră pentru modelele premium cu propulsie hibridă, pare din ce în ce mai aproape de faliment. Cea mai nouă decizie luată de conducerea companiei a fost concedierea a 75% dintre angajați. Asta a însemnat că peste 160 de angajați au fost anunțați că nu mai au un loc de muncă. Deși printre angajații concediați s-a aflat și echipa de PR, compania Fisker a dat publicității un comunicat de presă prin care anunță că în ciuda eforturilor făcute în ultima vreme s-a ajuns la punctul în care concedierile de personal sunt o măsură necesară. 

Fisker s-a confruntat în ultima vreme cu o serie mare de probleme ce au întârziat producția de modele noi, ca falimentul principalului furnizor de acumulatori sau demisia lui Henrik Fisker, fondatorul mărcii. Mai mult, Fisker are de returnat un împrumut guvernamental în valoare de 529 milioane dolari primiti în 2009. Fisker a folosit 193 milioane dolari pentru dezvoltarea modelului Atlantic, ce ar fi trebuit să devină al doilea model din gamă.

Guvernul american a oprit apoi împrumutul în luna mai 2011, după ce Fisker a întârziat în mod repetat lansarea modelului Karma. 

Urmareste Automarket
Fisker Automotive a fost înființată în 2007 de către Henrik Fisker, fost designer pentru Aston Martin și BMW și Bernhard Koehler. Modelul Karma a fost prezentat în 2009, dar a intrat în producția de serie abia în toamna anului 2011. 

Via Autocar, automotive news

Comentarii (3)

  • vad ca este mai rău decât în 2009
    1 0
  • daca va considerati un site serios astept un raspuns la intrebare:de ce nu publicati unele comentarii?poate aveti un raspuns plauzibil si lumea nu stie...ar fi pacat...evident ,nu ma refer la injuriile unora sau la penibilitatile triviale ale altora.astept raspunsul vostru de profesionisti...multumesc anticipat.stiu ca veti citi chiar daca-mi veti cenzura comentariul.
    7 2
  • AndreiRN
    Daca esti o persoana reala comentariul va fi publicat dar daca esti o hiena fara nume dupa mine nici nu at trebui sa ai dreptul langa un computer.
    Si acum la subiect.
    Fisker a dat o lovitura mare statului american si ar trebui vanduti cu bucata si primele si salariile imense de la management luate inapoi.
    Apoi pot chinezi sa-i cumpere.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru