Fisker întrerupe producția modelului Karma din cauza lipsei de baterii

de Dragoș Băltățeanu
Sambata, 01.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Furnizorul de acumulatori pentru modelul Fisker Karma a dat faliment forțând astfel producătorul să întrerupă producția acestui automobil.

Fisker a întrerupt producția modelului Karma datorită faptului că furnizorul de acumulatori pentru acest model a dat faliment. CEO-ul Fisker, Tony Posawatz a spus: "Nu mai avem baterii, deci nu mai putem continua producția." Stocurile de acumulatori pentru modelul hibrid Karma sunt mici, așa că producția nu se va relua prea curând.

Din păcate, nu există o soluție rapidă pentru reluarea producției. A123 Systems era singurul producător pentru bateriile speciale Litiu-Ion folosite pentru producția modelului Fisker Karma. Deși există și alți producători de baterii, Fisker nu poate schimba furnizorul deoarece ar trebui să reînceapă procesul de testare și evaluare a unor noi baterii, proces ce poate dura și un an de zile.

Compania A123 Systems a dat faliment și va putea relua producția de baterii doar dacă este achiziționată de o altă companie. Johnson Controls și Wanxiang sunt doar companii interesate de achiziționarea resurselor A123 Systems. 

Via worldcarfans

Comentarii (2)

  • baieti.....exista Duracel:P
    14 5
  • a dat faliemnt pentru ca Fisker nu a platit decat 38% din totalul facturilor catre A123. Vor urma Fisker va intra in faliment dupa ce vor fi executati silit. Pacat, pt ca ambele firme sunt mari inovatoare in domeniile lor
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru