Ford elimină motoarele pe benzină ale lui Mondeo. Clienții au ca alternativă versiuni hibride de 187 CP: "O treime dintre vânzări sunt versiuni hibride"

de Daniel Popescu
Sambata, 24.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a anunțat că elimină motoarele pe benzină din oferta lui Mondeo, care va putea fi achiziționat doar în versiuni hibride de 187 de cai putere sau cu motoare diesel de până la 190 de cai putere.

Ford Mondeo a primit un facelift la începutul anului trecut, iar la vremea respectivă a primit o singură motorizare pe benzină, prin intermediul unui propulsor EcoBoost de 1.5 litri de 165 de cai putere.

Cu toate acestea, Ford a anunțat în această săptămână o actualizare a gamei de motorizări pentru Mondeo prin eliminarea completă a versiunilor cu motoare pe benzină.

În locul acestora, constructorul american își invită clienții să achiziționeze versiunile hibride, care sunt echipate cu un motor de 2.0 litri și un motor electric alimentat de la o baterie de 1.4 kWh care generează în total 187 de cai putere.

Ford a decis să elimine versiunile pe benzină ca urmare a faptului că versiunile hibride au acoperit un sfert din vânzările totale de Mondeo în primele șapte luni ale acestui an comparativ cu vânzările din întreg anul trecut. Practic, versiunile hibride reprezintă mai mult de o treime dintre vânzările de Mondeo din acest an.

"Trecerea la 100% producție hybrid pentru gama noastră pe benzină Mondeo este un alt mare pas înainte în călătoria de electrificare a Ford", a precizat Roelant de Waard, vicepreședinte Marketing, Vânzări și Servicii la Ford Europa.

Alternativa este unitatea diesel EcoBlue de 2.0 litri, disponibilă în versiuni de 150 CP și 190 CP.

Via Ford

Comentarii (2)

  • Cred si eu ca nu era coada la un Mondeo cu 12-13% consum urban cand ai un diesel care in aceleasi conditii nu sare de 10%.
    Indiferent ce zic unii sau altii, ca ecologie, ca emisii sau alte bazaconii, consumul e un aspect deciziv in alegerea unei masini sau mai precis a unei motorizari sau a alteia.
    Dealtfel asta e marele atu al electricelor, ca poti rula cu 2 EUR/100km. Insa nua am vazut nici o electrica care sa se promoveze asa. Poate afla si producatorii de masini ca oamenii in general sunt platiti in bani nu in "verde".
    6 2
  • Danuț Alin Niță
    Lasă că produce Dacia ace.brice.carice ...de 45cai putere.!!!!!
    5 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru