Ford proiectează Waze pe sistemul de infotainment al mașinii pentru utilizatorii iPhone

de Daniel Popescu
Vineri, 18.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Utilizatorii iPhone vor putea proiecta Waze pe sistemul de infotainment Sync 3 al mașinilor Ford, chiar dacă aplicația de navigație nu este disponibilă pe CarPlay.

Waze a devenit în ultimii ani una dintre cele mai apreciate aplicații pentru navigația în mașini datorită numeroaselor scurtături și informații utile cu privire la incidentele din trafic.

Seat a anunțat anterior integrarea Waze în toate mașinile sale, iar alți constructori încearcă să țină pasul cu preferințele șoferilor. Ford a anunțat în această săptămână că vine inclusiv în sprijinul utilizatorilor iPhone, care până acum nu puteam folosi Waze, întrucât acesta nu este disponibil pe aplicația CarPlay care se conectează la mașină.

Astfel, constructorul american a anunțat că va permite proiectarea aplicației Waze pe sistemul de infotainment Sync 3, iar aceasta va putea fi folosită inclusiv prin intermediul unor comenzi vocale.

Pentru a folosi această funcție, șoferul trebuie să conecteze iPhone-ul la portul USB al mașinii, iar funcțiile aplicației vor putea fi accesate de pe ecranul sistemului de infotainment.

"Obiectivul nostru este să facilităm accesul la funcțiile smartphone-ului, la aplicațiile și serviciile pe care le folosesc, fără să fie nevoiți să ia telefonul în mână", spune Don Butler, directorul executiv al Ford.

Pentru a utiliza noua funcție, mașina trebuie echipată cel puțin cu versiunea 3.0 de Sync 3, iar iPhone-ul trebuie să ruleze cel puțin iOS 11.3.

Via Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru