Ford recheamă în service în România peste 300 de unități Puma din cauza unor probleme la airbag-ul șoferului: "Niciun client nu a raportat incidente"

de Daniel Popescu, Foto: Ford
Joi, 20.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a anunțat că recheamă în service în România 326 de unități ale SUV-ului Puma produs la Craiova din cauza unor probleme la airbag-ul șoferului. Oficialii mărcii afirmă că nu au fost semnalate incidente.

Ford România a anunțat în această săptămână o campanie de rechemare în service pentru noul SUV Puma produs la uzina de la Craiova.

Potrivit documentelor oficiale publicate de Autoritatea Națională pentru Proțectia Consumatorilor (ANPC), Ford a identificat o problemă tehnică la airbag-ul șoferului. Astfel, există posibilitatea ca, în cazul declanșării airbag-ului în urma unui accident, acesta să fie eliberat din volan.

"O serie de vehicule Puma au fost construite cu arcuri de reținere a airbag-ului șofer care pot fi în afara specificațiilor de fabricație Ford. Un arc de reținere a airbagului șoferului în afara specificațiilor poate să nu fixeze bine pe volan modulul airbagului șofer. În eventualitatea declanșării airbag-ului, poate fi posibil ca airbag-ul să fie eliberat din volan în compartimentul pasagerilor", menționează Ford în notificarea trimisă către ANPC.

Oficialii Ford România au precizat pentru Automarket că problema a fost identificată în timpul unor teste interne și că, cel puțin până în prezent, clienții Puma nu au raportat niciun incident din cauza acestei defecțiuni.

"Testele interne Ford au identificat că, în anumite condiții, este posibil ca airbag-ul să nu fie reținut în volan după ce a fost declanșat.

Până în prezent, niciun client nu a raportat vreun incident. Performanța airbag-ului în cazul unui accident care implică declanșarea acestuia va îndeplini în continuare cerințele de reglementare și va oferi protecție suficientă șoferului", au precizat reprezentanții Ford România.

Pe teritoriul României sunt afectate de această problemă 326 de unități. Pentru remediarea defecțiunii, Ford va rechema mașinile în service pentru a monta un nou arc de reținere a airbag-ului, iar operațiunea durează aproximativ 30 de minute.

La sfârșitul anului trecut, Ford Puma a primit 5 stele în testele de siguranță Euro NCAP, iar organizația a menționat la vremea respectivă că "Puma a avut performanțe foarte bune, cu punctaje mari în toate cele 4 categorii de teste, astfel că este una dintre cele mai sigure alegeri în segmentul cu prețuri mici".

De altfel, Puma a obținut un calificativ de 94% pentru protecția adulților, 84% pentru protecția copiilor, 77% pentru protecția pietonilor și 74% pentru sistemele de siguranță.

Via ANPC, Ford România

Comentarii (16)

  • fan skoda
    HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA ! Cat de tare ! Acest model este foarte nou si a fost foarte asteptat, iar acum a fost descoperita o problema ! HAHAHAHA ! Nici nu merita 5 stele EuroNCAP ! 326 de unitati ? Deci sunt cateva sute de clienti pacaliti. Chia nu cred asa ceva ! Deja ? Caliatea asamblarii la Craiova lasa de dorit se pare.
    4 54
  • gica contra'riatu
    "Greseala recunoscuta ....."
    Macar FORD accepta si remediaza : ceea ce multi altii nu fac !
    Noi ce apreciem ?
    HAHAHA......
    6 2
  • @fanskoda...la skoda pica motoarele si turbinele, si nu se face nici un recall in privinta asta... Hahahahahahahaha
    30 7
  • fan skoda
    @bububogdan

    Nu cade nicio turbina si niciun motor. O spun din proprie experienta. Skoda nu face rechemari pentru ca nu au de ce.
    5 41
  • ACE - Craiova
    Este O.K. faptul ca FORD a observat si a raportat incidentul....

    Era intradevar GRAV daca NU RAPORTA si NU FACEA RECHEMAREA in cauza!

    BRAVOS FORD, ITI RESPECTI CLIENTII!!!!!
    20 0
  • Te ai gandit ca poate sa fie din vina unui furnizor? Uita te la toyota, au rechema 4 milioane de vehicule pentru o problema asemanatoare. Asa sunt Romanii, arunca cu rahat inainte sa gandeasca...
    22 4
  • Eu zic ca rechemările astea pentru airbag ascund altceva... din ce observ principala cauza a rechemărilor in service e măcar un airbag... la Dacia... circul...
    5 5
  • Cricul
    4 2
  • rechemari SKODA:

    https://www.skoda-auto.com/services/recall-actions

    8 pagini, 38 rechemari - https://car-recalls.eu/make/skoda/

    https://www.express.co.uk/life-style/cars/1190969/Volkswagen-Audi-Skoda-recall-news-affected-model-list-news

    http://gov.uk/check-vehicle-recall

    https://www.check-vehicle-recalls.service.gov.uk/recall-type

    http://skoda-auto.com/services/recall-actions

    http://car-recalls.eu/make/SKODA

    etc :)
    13 0
  • LUCCI LUCIANO
    A fost lansat ofical in Romania ?
    2 1
  • masina buna rau
    recheama doar chestiile marunte. mi-a picat in 120000 km de doua ori cutia automata la kuga din 2014. prima data pinioanele au fost praf la 90000 km iar acum s-au rupt arcurile la partea de ambreiaj si s-a ovalizat carcasa.
    5 0
  • fan skoda
    @masina buna rau

    Depinde de fiabiliate
    0 8
  • fan skoda
    @LEE

    Acea rechemare era pentru motoarele VW. Iar restul reparatii pentru siguranta sau prevenirea problemelor.
    2 13
  • Fane nebunu' trage cu tunu'.
    Apropo te-ai programat la control? Nu iti trebuie decat o trimitere de la medicul de familie. E simplu, nu mai pierde timpul ca iti iau astia permisul pentru nebunie si nu mai poti merge cu skoda dupa.
    7 2
  • La skoda ii lasa pe clienti sa le rezolve singuri cum pot unde pot....:)))
    7 3
  • Clique
    @ masina buna rau.

    Îmi pare rău să aud că ai neplăceri, însă nu mai cumpăra mașină ce are în dotare cutie cu dublu ambreiaj !
    Eventual orientați-vă spre altă marcă unde se știe că au cutii decente automate. Nu mai cumpărați Forduri cu DCT-uri, fiindcă sunt dezastre și sunt renumite pentru a avea o fiabilitate foarte proastă, în SUA Ford are destule reclamații de la clienți fiindcă le-au căzut cutiile prematur.

    Și nu vă mai luați după toți idioții de pe forumurile din România, fiindcă românul mereu o să-și laude rabla, indiferent ca a avut probleme nasoale, el tot o va lăuda.

    Nu mai cumpărați cutii cu dublu ambreiaj, cumpărați eventual CVT-uri sau cu convertizor.

    Indiferent de producător, cutiile cu dublu ambreiaj nu au viață lungă și sunt problematice
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru