Ford suspendă temporar producția de la Craiova: uzina va fi închisă timp de 8 zile din cauza lipsei de semiconductori

de Paul Cosma
Miercuri, 24.02.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford anunță suspendarea producției de la Craiova pentru 8 zile, începând din 26 februarie, din cauza lipsei de semiconductori.

Oficialii Ford România au transmis astăzi că uzina de la Craiova este nevoită să oprească temporar producția de vehicule și motoare. 

Motivul invocat: problemele legate de furnizarea de semiconductori care afectează o mare parte din industria auto globală. 

Constructorul spune că producția va fi oprită pentru 8 zile, iar planul actual este ca aceasta să fie reluată pe 10 martie. 

“Pe parcursul celor opt zile în care producţia va fi suspendată, angajaţii fabricii Ford Craiova vor fi plătiţi conform acordurilor încheiate între companie şi sindicate şi ţinând cont de legislaţia în vigoare. La nivel global, Ford monitorizează îndeaproape situaţia şi îşi adaptează planurile de producţie pentru a minimiza efectul asupra angajaţilor, furnizorilor, clienţilor şi dealerilor din întreaga Europă,” au transmis oficialii Ford. 

Via Agerpres

Comentarii (2)

  • Covrig19
    Sa mai stea si acasa si sa salveze vieti,#stauacasa,sa inceapa telemunca,sa le asambleze din fata calculatorului on-line.
    2 0
  • mircea badea
    pai sa faca si o fabrica de semi si full conductori langa..
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru