Ford testează o tehnologie care reduce automat viteza în zonele pietonale

de Tiberiu Safta
Marti, 24.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a început să testeze o tehnologie nouă care va reduce automat viteza vehiculului în zonele pietonale din orașe. Tehnologia se numește Geofencing, care va fi folosită la vehicule pentru a crea o zonă virtuală în care acestea vor reduce singure viteza, fără intervenția șoferului. Tehnologia va fi testată în orașul Koln din Germania, cu ajutorul a două exemplare Ford E-Transit.

Constructorul american pregătește o tehnologie nouă, care va fi dotată la viitoarele modele de serie. Noua tehnologie se numește Geofencing Speed Limit Control System, o limită geografică virtuală, în cadrul căreia vehiculul va reduce automat viteza. Tehnologia va fi testată în orașul Koln din Germania, cu ajutorul a două exemplare Ford E-Transit.

Noul sistem va fi utilizat în cadrul unor zone pietonale, în apropiere de școli, spitale și lanțuri de magazine, acolo unde viteza maximă este de 30 de km/h. De asemenea, tehnologia va fi testată și pe unele porțiuni din oraș unde viteza maximă legală este de 50 de km/h.

Sistemul Geofencing va lucra împreună cu celelalte sisteme de asistență ca Intelligent Speed Assist și cruise control adaptiv cu funcție stop&go. Ford spune despre sistemul Geofencing că este mai flexibil și mai eficient față de celelalte sisteme și va deveni o dotare nouă pentru viitoarele modele Ford comerciale și de pasageri.

Cu ajutorul localizării GPS, șoferul va fi avertizat asupra unei limite de viteză noi înainte să intre în zona unde se aplică limita nouă.

Odată avertizat șoferul, mașina va reduce automat viteza. Cu sistemul activat, vehiculul va putea circula cu minim 20 de km/h în zonele pietonale. Limitele de viteză vor putea fi ajustate dinamic, în funcție de obstacolele pe șosea, lucrări sau de timpul zilei. Șoferul poate, în schimb, să dezactiveze sistemul.

Tehnologia va fi testată până în martie 2023. Cu această ocazie, Ford testează sistemul și pentru a îmbunătăți calitatea aerului în orașe, atunci când vehiculul intră într-o zonă cu emisii reduse.

via Ford

Comentarii (1)

  • Seriff
    Ce tampenie, inca ceva ce abia asteapta sa se strice ca sa te tina prin service.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru