Ford va debuta în Raliul Dakar 2024 cu noul Ranger Raptor T1+

de Tiberiu Safta
Miercuri, 14.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a anunțat oficial că va participa ca echipă de uzină în ediția din 2024 a Raliului Dakar. Este pentru prima dată când Ovalul Albastru participă în mod oficial, iar mașina de concurs este un Ranger Raptor modificat special.

Ford este unul dintre cele mai importante nume din istoria motorsportului, în special în lumea raliurilor. În ciuda succeselor înregistrate pe probele speciale, dar și în alte categorii off-road, Ovalul Albastru nu a participat niciodată în mod oficial în cea mai mare provocare din motorsport, Raliul Dakar.

Acest lucru se va schimba, deoarece Ford tocmai și-a anunțat oficial intrarea în ediția viitoare a celei mai faimoase curse de rally-raid din lume. Cu această ocazie, constructorul american a publicat și primele imagini cu noua sa mașină de concurs: Ranger Raptor T1+. Așa cum sugerează numele, noul model de concurs este construit sub egida regulamentului T1+, categoria de top din Raliul Dakar în clasa mașinilor.

Modelul este dezvoltat de către divizia de performanță Ford Performance, împreună cu Neil Woolbridge Motorsport, o echipă din Africa de Sud care s-a ocupat de pregătirea unui model de concurs Ford în ediția din 2014 a Raliului Dakar. De altfel, acea mașină a concurat cu susținere din partea filialei Ford  din Africa de Sud.

Al treilea partener implicat în dezvoltarea noului Ranger Raptor T1+ este M-Sport, echipa care se ocupă cu dezvoltarea modelelor Puma Rally1 și Fiesta Rally2 în campionatele internaționale de raliuri.

Ford nu a oferit foarte multe detalii despre noul model de concurs.

Știm doar că acesta va fi propulsat de un motor V6 EcoBoost de 3.5 litri. Deocamdată, compania americană nu a anunțat linia de piloți, dar spune că obiectivul principal în prima sa participare oficială este acela de a termina cursa.

Ediția din 2024 a Raliului Dakar va avea loc în Arabia Saudită, pentru al 5-lea an la rând. Evenimentul va avea loc în perioada 5-19 ianuarie.

via Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru