Ford va reduce producția lui F-150 electric din cauza cererii scăzute

de Tiberiu Safta
Luni, 22.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford va reduce ritmul producției pentru camioneta sa electrică F-150 Lightning. Decizia a fost luată din cauza cererii mai mici pentru model.

Constructorul american a anunțat că va reduce producția lui F-150 Lightning, camioneta sa electrică. Această decizie a fost luată ca urmare a cererii scăzute pentru modelul lansat pe piață în urmă cu doi ani.

Ford F-150 Lightning este produs la uzina Rouge Electric Vehicle Center din Dearborn, Michigan, SUA. Decizia de a reduce producția camionetei electrice va afecta circa 1400 de angajați ai uzinei, iar aceasta va face trecerea la doar un singur schimb începând din 1 aprilie.

În același timp, Ovalul Albastru dorește să creeze peste 900 de locuri de muncă noi prin introducerea celui de-al treilea schimb la uzina sa principală. Astfel, Ford dorește să mărească producția unor modele mai populare pe piața nord-americană, cum ar fi Bronco și Ranger.

via Economica

Comentarii (2)

  • Când varianta pe benzină rămâne cel mai vândut model pe piața americană, peste 750.000 unități, logic c-a scăzut varianta electrică .

    Daca adunam F-150, Ram, Silverado, ajungem la 1.7-1.8 milioane unități, mare parte cu motorizările cele mai mari, V8 de la 5 litri în sus, dacă mai adaugam și pick-urile de la Toyota, Nissan, rezulta un segment dominat categoric de benzină .
    6 1
  • Exista un canal de youtube, See Jackson Hole, care are mai multe stream-uri live din acea zona. Este un mod de a vedea genul de masini pe care il prefera americanii care nu locuiesc in marile orase.
    https://www.youtube.com/watch?v=aAXhT5FOoWk
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru