FOTO SIAB 2018: cele mai importante mașini pe care le poți vedea la salonul din București

de Mircea Meşter
Vineri, 23.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cele 20 de mărci prezente la SIAB 2018 au reușit să șteargă parțial efectul negativ al lipsei unor branduri importante prin prezentarea unor modele și concepte pe alocuri doarte interesante.

Ediția 2018 a Salonului Internațional Auto de la București și-a deschis astăzi oficial porțile în prezența jurnaliștilor. Dedicată exclusiv presei, prima zi a evenimentului ne-a făcut cunoștință cu standurile mărcilor prezente și cu premierele naționale și europene pe care publicul le poate vedea între 24 martie și 1 aprilie între orele 10 și 20.

Știam deja că SIAB 2018 este privat de prezența unor mărci importante pentru România în contextul în care Dacia, Renault, Nissan, Mercedes-Benz și mărcile reprezentate în România de Grupul Țiriac Auto au declinat invitația APIA și Romexpo, organizatorii evenimentului. În aceste condiții, cele 20 de branduri care au standuri proprii la SIAB 2018 au încercat să acopere lipsa "colegilor de breaslă" prin standuri care vă vor oferă nu doar o privire în interiorul gamei propii, ci - în unele cazuri - o idee legată de viitorul mărcilor respective.

La SIAB ajungi pesimist

Am ajuns circumspect la SIAB în contextul în care organizatorii au comunicat foarte puține informații legate de acest eveniment - asta dacă le-au comunicat - iar lipsa mărcilor importante a ciobit din importanța unui Salon Internațional pe care jurnaliștii auto și publicul pasionat de mașini îl așteptau de 11 ani. În plus, prima zi de salon a coincis cu un viscol crunt care s-a abătut asupra zonei de sud a țării, astfel că accesul jurnaliștilor și a reprezentanților mărcilor la eveniment a fost îngreunată.

Cu toate acestea, evenimentul are loc în cele mai noi hale de expoziție din cadrul Romexpo, B1 și B2, care oferă condiții excepționale în comparație cu toate evenimentele de acest tip care au avut loc vreodată în România. Aerisite, moderne, cu soluții tehnice și constructive demne de orice salon auto al lumii auto de astăzi. 

Detaliile care transformă SIAB-ul

Este adevărat că, în unele zone, halele sunt poate prea aerisite, iar explicația stă în faptul că unii dintre constructorii care lipsesc au renunțat în ultimul moment la zona expozițională care le era rezervată. Cu toate acestea, este un lucru cât se poate de meritoriu faptul că cele 20 de mărci existente au reușit pe alocuri să aducă modele foarte interesante. Fiecare stand oferă cel puțin o premieră națională - ceea ce înseamnă că veți putea vedea mașini încă inexistente în showroom-uri, iar unele mărci au reușit chiar să aducă mașini lansate în premieră mondială acum doar două săptămâni, la Salonul Auto de la Geneva - cel mai important eveniment european de acest tip din prima parte a anului.

Mai mult, așa cum spuneam în articolul anterior dedicat SIAB, există o premieră majoră la SIAB: noul Volkswagen Touareg, model care a fost prezentat în premieră mondială la Shanghai în dimineața aceleiași zile în care SUV-ul german și-a făcut apariția la București. 

Pe lângă aceste premiere care vizează mașini de serie, la SIAB veți putea admira și trei concepte interesante care anunță mașini electrice deja confirmate la standurile Volkswagen și Audi.

Cele mai importante mașini de la SIAB 2018

Premiera europeană de la SIAB: noul Volkswagen Touareg.
A fost dezvăluit oficial la București în seara zilei de vineri, dar noi l-am văzut deja cu trei săptămâni în urmă. Prezentarea completă cu fotografii și informații este aici. Avem și prețurile de start: 43.000 de euro pentru V6 TDI 231 CP și 60.000 de euro pentru V6 TDI de 286 CP.
Toyota Mirai este primul model de serie pe pile de hidrogen din lume și e prezent în premieră națională la standul Toyota. Mașina nu va intra în vânzare în România, dar e un moment bun să vedeți cum arată viitorul în viziunea Toyota.

Bentley Bentayga, primul SUV de lux din lume, poate fi admirat la SIAB în varianta V8.

Centrul standului Porsche este versiunea GT3 a lui 911. O bestie de 500 de cai putere care reușește 0-100 km/h în doar 3.4 secunde. 911 GT3 stă la stand alături de noile Panamera și Cayenne, modele lansate și ele în ultimele 12 luni de marca germană.

Dacă vă doriți fotografii lângă o mașină cu adevărat exotică, noul Lamborghini Aventador S Roadster și al său V12 de 740 CP vă vor bucura la SIAB. Orientați-vă după culoarea portocalie, e imposibil să-l ratați.

Standul Audi are o secțiune imensp dedicată versiunilor sport S sau RS ale gamei sale. Vârf de lance este R8 Spyder V10.

Tot la standul Audi, într-o zonă dedicată mașinilor de statut ale gamei, stă conceptul e-tron. Acesta este conceptul din care s-a născut Audi e-tron Prototype (prezentat la Geneva acum două săptămâni), din care se va naște, la rândul său, primul SUV electric al mărcii germane. La toamnă vedem modelul de serie.

Trecem la standul Ford. Galben și agresiv, noul Ford Mustang facelift vă așteaptă în varianta sa GT. Adică cea cu motor V8. Noi l-am testat deja săptămâna trecută în versiunea cabrio și vă spunem aici cum merge.

Produs în serie limitată, Ford GT este dedicat pasionaților mărcii care dovedesc că merită să dețină un astfel de model. Este vârful tehnologic al gamei Ford, iar Automarket v-a prezentat acum doi ani povestea dezvoltării în secret a mașinii care între timp a făcut furori în Le Mans.

Al treilea model foarte interesant al celor de la Ford este Fiesta ST. Primul ST cu 3 cilindri, mașina dezvoltă 200 CP și oferă o serie de sisteme tehnologice de vârf, implicit un diferențial cu alunecare limitată. Premieră în segment.

La standul Suzuki veți putea vedea expuse două exemplare ale noului Swift Sport. Cu 140 de cai putere și cu o masă care coboară sub 1000 de kilograme, Swift Sport este un Pocket Rocket foarte interesant pentru cei care vor o mașină de oraș cu ADN sportiv. Primul testul cu noul Swift Sport vine în curând pe Automarket.ro

Standul Kia nu vine cu premiere importante, însă Stinger - GT-ul brandului coreean - va atrage destul de mulți pasionați cu aparate foto în jurul caroseriei sale dinamice și vopsite în roșu aprins. V-am povestit despre Stinger într-un test în avanpremieră care a avut loc anul trecut.

Pe lângă noul Touareg și restul gamei mărcii, standul Volkswagen găzduiește două concepte interesante.
Primul dintre acestea - Golf GTE Sport Concept - ne arată viziunea brandului german în ceea ce privește un eventual Golf sportiv electric al viitorului.

Ceva mai aproape de epoca actuală este conceptul ID Buzz. A fost al doilea concept al liniei electrice ID, iar Volkswagen a confirmat anul trecut că mașina va fi produsă în serie după 2022. Va fi un urmaș electric al foarte iubitului Transporter T2, mașina flower-power care a devenit simbolul anilor '60-'70 în SUA și în Europa. 

La standul Skoda veți putea admira versiunea facelift a lui Fabia în varianta de caroserie Combi. Mașina a fost prezentată în premieră mondială la începutul lunii martie la Geneva, iar prezența sa la București este una cu atât mai interesantă.

Nu e o premieră absolută, dar e o informație utilă pentru părinți: la standul Skoda există un loc de joacă pentru copii în care aceștia pot fi lăsați sub supraveghere în timp ce părinții vizitează salonul.

Honda NSX este cel mai interesant model prezent la standul Honda. Supercarul japonez nu poate fi comandat la noi, iar prezența sa la standul de la SIAB este una cu atât mai valoroasă.

Dacă vreți totuși o mașină de serie cu pedigree sportiv semnată de Honda, aveți la dispoziție noul Civic Type-R, oo bestie cu tracțiune față care oferă 320 CP dintr-un motor benzină turbo de 2.0 litri.

La standul suedezilor de la Volvo am asistat la dezvelirea unei mașini care a fost prezentată în premieră mondială acum două săptămâni la Geneva: noul V60, break-ul de clasă medie al mărcii din Goteborg.

Același stand Volvo vi-l prezintă pe XC40. Un SUV care nu mai e o premieră nici măcar pentru România, dar care la SIAB poartă mândru însemnele European Car of the Year, premium câștigat de cel mai mic SUV Volvo la Geneva.

BMW X4 se prezintă într-o nouă generație la București. Este o altă mașină foarte importantă pentru SIAB, pentru că prezența sa aici are loc la doar câteva zile după ce mașina a fost dezvăluită în premieră mondială la Salonul Auto de la Geneva.

BMW M5. Un nume care nu are nevoie de multe prezentări. A fost dezvăluit oficial în toamna anului trecut la Frankfurt, iar acum vine la București să-și etaleze cei 600 CP și tracțiunea integrală standard oferită începând cu această generație. 3.4 secunde pentru 0-100 km/h.

Un reprezentant al luxului britanic absolut: noul Rolls-Royce Phantom. Într-un interviu acordat Automarket acum un an, Peter Shoppmann spunea că mașinile mărcii nu mai sunt mașini, ci opere de artă. E la latitudinea fiecărui vizitator al SIAB să decidă dacă e corect sau nu.

Comentarii (4)

  • LIVIU BORICEAN
    FIUL MEU, RARES, VA VIZITA SALONUL
    4 24
  • al meu e prea mic, merge la F(e)M(e)I
    6 13
  • LeeView
    Borîceaune!
    Fi-miu nu-i rar ca al tău, aşa că vine salonu' în vizită la el.
    5 7
  • O bataie de joc. Mergeti daca vreti sa vedeti nesimtirea in splendoarea ei, campioni binenteles automobile Bavaria de Dambovita. Toate masinile incuiate si dupa ce gasesti pe cineva care-ti deschide de parca te-ar purta in spate, nici nu te lasa sa intri in masina pana nu iti ia datele...
    La noul Touareg m-a tras efectiv de maneca paznicu' , nu e voie in masina...Pe bune?!?!
    Nu e de mirare ca dealerii locali sunt ocoliti, nu au de-a face cu vanzarile...
    Singurii ok, Volvo si Skoda.
    Daca vreti sa va faceti nervi, mergeti degraba!
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru