Furnizorul auto Lear deschide o fabrică la Iaşi pentru producţia de scaune

de Bogdan Mirică
Marti, 19.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Furnizorul de componente auto Lear va deschide o a patra fabrică în România, la Iaşi. Uzina se va ocupa cu fabricarea scaunelor auto şi va avea oferi loc de muncă pentru 1500 de oameni.

România a devenit un adevărat El Dorado pentru constructorii auto care caută forţă de muncă ieftină şi pregătită să facă faţă cerinţelor stricte. Furnizorul auto Lear, specializat în producţia interioarelor pentru maşini, a anunţat deschiderea unei noi fabrici în România, la Iaşi, în ianuarie 2014.

Lear susţine că amplasamentul din estul ţării va servi la fabricarea scaunelor auto pentru mai mulţi constructori europeni. Uzina va oferi loc de muncă pentru 1500 de oameni, specializaţi în producţia materialelor pentru diferite suprafeţe, existând chiar şi secţii de croitorie.

Esential 1500 de muncitori vor fi angajaţi la uzina Lear de la Iaşi
Lear este la a patra uzină în România, un alt motiv pentru Gideon Jewel, preşedintele companiei pe regiunile Europa şi Africa, să îşi arate mulţumirea pentru cooperarea cu autorităţile locale. „În contextul unei continue expansiuni globale, Lear se bucură să amplaseze cea mai nouă uzină a sa în Iaşi, un oraş considerat un adevărat centru pentru industria textilă din România”, a declarat Jewel.

Cei 1500 de muncitori de la Iaşi se adaugă unei forţe de muncă existentă deja în celelalte fabrici Lear din ţară, deschise la Câmpulung şi Piteşti.

Acestea se ocupă însă de componente ale sistemelor electronice.

Comentarii (3)

  • Asta e o veste buna
    9 0
  • nu pot sa cred, prima data in ultmii 5 ani cand aud ca se deschide ceva la Iasi. Deja ma obisnuisem cu stirile ca se inchid toate :)
    14 0
  • Anonim
    Stie cineva cum putem depune un CV?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru