România, raiul furnizorilor auto: Delphi deschide o nouă uzină la Iaşi

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 08.11.2011
Unul din cei mai mari furnizori la nivel mondial, Delphi Automotive, deschide a patra uzina din România, la Iaşi. Aici vor fi produse componente pentru motoarele diesel common-rail.

Esential

2000 de angajaşi lucrează la uzina Delphi de la Miroslava.
12.000 de angajaţi are Delphi în fabricile sale din România.

România continuă să reprezinte un punct de atracţie pentru marii constructori auto, dar şi pentru furnizorii acestora. Recent, Delphi Automotive, companie recunoscută la nivel mondial pentru furnizarea de componente către mari nume din industria auto, îşi extinde influenţa în ţara noastră.

Prezenţi în România încă din 1997, cei de la Delphi stabilizează cel de-al patrulea punct de lucru în România, după uzinele de producţie de la Sânnicolau Mare, Ineu şi Moldova Nouă, specializate în sisteme electrice şi electronice. Cel de-al patrulea punct de producţie, a cărui dezvoltare a început încă din 2009, a devenit complet operaţional astăzi la Miroslava. Spre deosebire de celelalte fabrici din ţara noastră, aici Delphi va produce sisteme de injecţie pentru motoare diesel.

Furnizorul american a început munca la uzina din Miroslava, de lângă Iaşi, încă din 2008, atunci când a decis să construiască un amplasament în locul vechii fabrici Tehnoton.

Suprafaţa construită a ajuns în prezent la 36.500 de metri pătraţi şi a înghiţit investiţii de 155 milioane de euro. În prezent, uzina însumează 2000 de angajaţi, care produc la capacitate maximă pompe, injectoare şi valve de control pentru motoarele diesel cu tehnologie common-rail.

Într-un comunicat oficial emis de Delphi se arată: "Vedem România ca pe un mediu de afaceri foarte prosper şi atractiv pentru producţia de unor componente tehnologice avansate. Apreciem de asemenea sprijinul autorităţilor române. Activităţile actuale vor face din uzinele româneşti un centru de referinţă în segmentul furnizorilor auto, în următorii ani."

Delphi a luat fiinţă în 1994 şi din 1997 activează pe piaţa din România. pentru furnizorul american, unul din cei mai mari la nivel mondial, lucrează 12.000 de români în cadrul a patru uzine.

via | delphi

Comentarii (8)

  • zarnesteanu
    Incet incet
    Romanii vor invata sa faca business, nu bisnita. Sunt ferm convins ca tot mai multi oameni isi vor da seama ca se pot face bani adevarati si curati din afaceri oneste si solide. Intr-o zi tiganeala, smechereala si manelismele isi vor avea locul doar in lumea interlopa si nu in parlament, senat, mediul de afaceri si viata omului de zi cu zi. Trebuie doar sa ai putere interioara sa spui "nu" nonvalorii si drumului cel mai scurt si mai usor al minciunii si inselatoriei.
    Semne bune sunt destule iar generatiile noi care vin din urma au sanse enorme daca stiu sa deschida ochii la timp si sa ramana optimiste.
    24 4
  • e doar parerea ta de om simplu, angajat, probabil cu un megane sau o octavia.

    realitatea insa este cu totul alta, daca traiesti in ea si ai contact cu cei din bransa sti cum decurg lucrurile.
    9 15
  • razvanis
    corporatiile
    pentru corporatii nimic nu conteaza in afara de cifre, cand le iese pasenta romania e raiul pe pamant, cand nu, vezi ce a facut nokia la cluj, isi iau jucariile si pleaca.

    gogsile astea pro romania vandute de corporatisti ca si patriotismul renascut peste noapte in cetatenii de rand este apa de ploaie,

    singurul lucru care conteaza e banul,

    sunt din iasi si stiu multa lume la delphi, banul conteaza, inginerul roman care e infinit mai ieftin decat cel american si face poate treaba mai buna, asta e singura ratiune
    9 5
  • *****
    dar care e parerea ta domnule "745 "???
    2 0
  • Injectoare
    Mai deschid o fabrica sa producă injectoare ptr Dacia si Renault, injectoare care CAD in prostie la motoarele 1.5dci. Dacă tot faceți o fabrica noua produce-ți si lucruri de calitate k de panarame s-au saturat oamenii.
    4 5
  • Parere
    Astia de ziceti ca astia fac smecherii si chestiuni de genul, vreau sa va pun niste intrebari:

    Cate firme mai angajeaza ingineri in cercetare-proiectare-productie?
    Cate firme mai dezvolta produse care din punct de vedere al provocarii intelectuale sunt considerate a fi de top?
    Cate firme isi mai pun know-how-ul in bratele romanilor la ei acasa?
    Cati iti mai dau un salariu decent sa faci ceea ce ai fost invatat atatia ani in scoala?

    Ca de teorii din alea la ce-ti mai trebe facultate, ca nu conteaza, ca se uita angajatorul la retina si nu la cv am vazut ca s-au aruncat toti ineptii care au terminat niste facultati si universitati de toata jena. Pentru noi, studentii de la Politehnica din Iasi, orice astfel de investitie e mai mult decat binevenita. Ca asta inseamna salarii decente si practicarea meseriilor noastre, nu sa fim faiantari, capsunari sau "consultant senior" la zara (tarabagiu de mall)


    @razvanis: nokia in sine e in cadere. nu au plecat ca nu le-au fost bine in romania ci ca pur si simplu nu mai reusesc sa vanda cum vindeau odata. Acum toti isi iau aifoane si galaxii...
    21 0
  • alta parere
    Faptul că mai există oameni ca dumbravaandrei, mai îmi ţine aprinsă speranţa că totuşi nu ne vom scufunda complet. Aceşti oameni fac diferenţa în ţara asta. Oameni care învaţă şi vor să muncească în meseria lor, aici în ţară, pe salariul ăla mic (comparativ cu ţările din vest) pe care-l primesc. Oameni care nu se văd, care nu apar pe sticlă sau în presă.
    Acum gata. situaţia s-a schimbat. S-a vrut libertate, capitalism, integrare în UE?Avem. N-am vrut socialism, economie de stat? Am scăpat de ele. Fiecare avea la pachet avantaje şi dezavantaje.
    Eu nu înţeleg schizofrenia asta ce a lovit psihicul multor români. Îi urăsc pe ţigani şi pe ceea ce reprezintă ei dar le adoptă obiceiurile şi pseudocultura. Ţipă că nu mai avem nimic românesc, dar puţinul pe care-l mai fac românii cu mâinile lor este de "kkt". Când se angeajază cineva în România la o firme serioasă este făcut "sclav" că de primeşte mai puţin decât pe un post similar din vest.
    Şi aproape întodeanua "cîrcotaşii" ăştia sunt exact exemplul de român debusolat şi ratat, fără educaţie solidă, fără norme morale, ţigănizat în comportament şi valori, care e supărat că societatea nu-i oferă lui un trai decent şi lipsit de griji şi care în secret sau pe faţă îi invidiază pe cântăreţi, fotbalişti, politicieni pentru că "s-au descurcat". Cine comentează să se uit întâi în oglindă.
    15 0
  • 745
    745 lucreaza sigur in bransa... n-a trecut prea mult pe la scoala, vindea masini sh inca din liceu :)
    13 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru