Delphi lucrează la un sistem de încărcare fără fir a vehiculelor electrice

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 25.10.2010
Furnizorul de componente auto Delphi a dezvoltat un sistem de încărcare fără fir a vehiculelor electrice. Acesta are o putere de 3.300 de waţi, dar debutul în producţie nu a fost anunţat.

Delphi Automotive şi WiTricity Corp vor să dezvolte un sistem revoluţionar de încărcare a vehiculelor electrice. Noul sistem nu va avea nevoie de niciun cablu şi va permite încărcarea prin inducţie a vehiculelor electrice şi a hibrizilor de tip plug-in. Noul sistem poate să transmită energie electrică în mod eficient pe distanţe semnificativ mai mari decât soluţiile convenţionale, ceea ce ar putea revoluţiona lumea vehiculelor electrice. În acest moment, sistemul poate transfera o cantitate de energie comparabilă cu cea a unei prize de curent alternativ găsită în orice apartament.

În acest moment, inginerii Delphi au reuşit să dezvolte un sistem funcţional care oferă o putere de 3300 waţi. Acest nivel de putere este suficient pentru a încărca un vehicul electric în aproximativ opt ore. Scopul noului sistem de încărcare este de a elimina toate problemele legate de sistemele convenţionale de încărcare (cum ar fi lipsa unui cablu, probleme de conectare şi alte situaţii de acest gen) pentru a oferi o experienţă cât mai plăcută consumatorului.

Sistemul utilizează o sursă care transmite curent electric amplasată pe un spaţiu de parcare, iar vehiculul este incărcat cu ajutorul unui receptor amplasat în podea.

Cele două elemente nu se ating şi nu se apropie niciodată mai mult decât permite garda la sol a vehiculului respectiv. Pe viitor, există posibilitatea dezvoltării unui sistem de încărcare al vehiculelor electrice integrat în şosea. Acesta ar funcţiona pe acelaşi principiu, cu diferenţa că vehiculul electric ar fi în mişcare, iar surportul ar fi o bandă continuă.

Via | Autocar 

Comentarii (4)

  • mda
    Delphi nu e in stare sa faca injectoare si pompe de injectie cum trebuie..acum se baga in alte rachete?? lucreaza cu absolventi de textile si economie pe care ii plateste mizer(600 ron+bonuri)...
    12 5
  • Corect
    Mi-ai luat vorba din gura .
    9 4
  • Simplu
    Nu e mai simplu sa o bage in priza, cred ca e mai ieftin si mai eficient.
    8 2
  • scarpinare cu mina stinda-n partea dreapta din partea unora care nu-s in stare de niste piese mai de dai doamne(vb lu' edi & vxf)
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru