Record doborât: prototipul electric Volkswagen ID R a stabilit un nou timp de referință al traseului de la Goodwood

de Cornel Șocariciu
Luni, 08.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen ID R a stabilit un nou record all-time la Goodwood. Prototipul electric dezvoltat de nemți a avut nevoie de 39.9 secunde pentru a parcurge traseul de pe domeniul Lordului March.

În 2018, prototipul electric Volkswagen ID R a reușit să stabilească un nou record all-time pe traseul de viteză în coastă de la Pikes Peak, Colorado, SUA. Tot anul trecut, Volkswagen ID R a stabilit un nou timp de referință pentru vehiculele electrice pe traseul de la Goodwood.

Dar reprezentanții producătorului german nu s-au mulțumit doar cu atât. Cu o versiune modificată a lui ID R, nemții au "atacat" anul acesta recordul all-time de la Goodwood.

Pilotul Romain Dumas s-a aflat la comenzile lui ID R, iar francezul a reușit să parcurgă traseul (1.86 de kilometri) în 39.9 secunde și să stabilească un nou record all-time. Vechiul timp de referință de la Goodwood a fost stabilit în urmă cu 20 de ani de Nick Heidfeld. În 1999, pilotul german parcurgea traseul de la Goodwood cu un monopost McLaren-Mercedes MP4/13 în 41.6 secunde.

"Sunt foarte mândru că am reușit să stabilesc un nou timp de referință la Goodwood alături de ID R", a declarat la final Romain Dumas.

Anul acesta, prototipul ID R a venit într-o configurație nouă.

Nemții au mizat pe un pachet aerodinamic nou și pe o serie de îmbunătățiri aduse la nivelul software-ului care gestionează sistemul electric de propulsie. Totodată, vehiculul electric a fost pregătit pentru un sprint: o baterie mai mică decât cea utilizată în trecut și o masă totală care nu a trecut de 1.000 de kilograme.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru