Volkswagen ID R a stabilit un nou record: cel mai rapid vehicul electric de pe traseul de la Goodwood

de Cornel Șocariciu
Luni, 16.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pilotul Romain Dumas a avut nevoie de 43.86 de secunde pentru a parcurge traseul de la Goodwood. Francezul s-a aflat la volanul prototipului Volkswagen ID R cu care a stabilit un nou record pentru vehicule electrice.

În urmă cu câteva săptămâni, prototipul Volkswagen ID R scria istorie la Pikes Peak. Vehiculul electric gândit de divizia de motorsport a constructorului german a reușit să stabilească un record all-time pe traseul din Colorado, SUA.

La volanul lui Volkswagen ID R s-a aflat pilotul Romain Dumas, iar timpul obținut pe legendara urcare de 19.9 kilometri de la Pikes Peak a fost de 7 minute, 57 de secunde și 148 de miimi.

Volkswagen nu putea să lipsească din cadrul Goodwood Festival of Speed, iar pentru ca lucrurile să fie și mai interesante, prototipul electric ID R a concurat pe traseul de viteză amenajat pe domeniul Lordului March.

La volanul lui Volkswagen ID R s-a aflat același Romain Dumas. Pilotul francez a reușit să parcugă traseul (1.86 kilometri) în 43.86 de secunde, reușind astfel să stabilească un nou record pentru vehicule electrice. Astfel, Dumas a doborât timpul de referință stabilit de britanicul Jonny Cocker în 2013, atunci când a concurat pe un exemplar Lola-Drayson B12 69/EV.

Recordul all-time de la Goodwood îi aparține lui Nick Heidfeld.

Pilotul german a parcurs cei 1.86 de kilometri în 41.6 secunde la volanul monopostului de Formula 1 McLaren-Mercedes MP4/13.

Comentarii (2)

  • Asa de curiozitate, cam cate vehicule electrice au mai fost p-acolo?Nu de alta dar si acel vehicul care a fost pe Luna a stabilit si el un record...sa nu cadem in plasa publicitatii excesive...marca VW.
    7 6
  • someone
    as face pariu ca urmeaza sa incerce pe ring
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru