Delphi va angaja încă 800 de oameni la a patra fabrică din România

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 09.06.2011
A patra uzină Delphi din România funcţionează în prezent cu 200 de salariaţi, dar acestora li se vor alătura încă 800 până la sfârşitul anului, anunţă furnizorul american de piese auto.

Delphi Automotive a deschis o nouă fabrică de cablaje în Moldova Nouă. Fabrica are un spaţiu de 1.400 de metri pătraţi şi va angaja aproape 1.000 de oameni până la sfârşitul anului. Autorităţile locale consideră că investiţia va revigora zona din punct de vedere economic. În prima fază, derulată pe 4 aplilie, fabrica din Moldova Nouă a fost deschisă pe o suprafaţă de 1.400 de metri pătraţi, dar faza finală a uzinei va da în exploatare încă 2.400 de metri pătraţi, fază care se va derula în septembrie 2011. În prezent, fabrica lucrează cu 200 de angajaţi.

"Una dintre solicitări a fost punerea la dispoziţie a unei hale şi a unui teren de aproape 16.000 de metri pătraţi pentru realizarea investiţiei. Astfel, a fost organizată o şedinţă de Consiliu Local în urma căreia au fost începute demersurile", a declarat Alin Datcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Moldova Nouă.

Delphi are trei fabrici în România, în care lucrează peste 10.000 de oameni.

Uzinele Delphi din România produc cablaje şi componente pentru sistemele common-rail ale motoarelor diesel. La nivel mondial, Delphi Automotive LLP are aproape 150.000 de angajaţi în 150 de fabrici din 38 de ţări. În România, acestea sunt localizate în Sânnicolau Mare, Ineu, Iaşi şi Moldova Nouă.

"Calitatea şi tehnologia de ultimă oră pe care o oferim ne aduce creşteri semnificative în activitatea noastră la nivel european. Lucrăm cu producători de automobile cărora le oferim sprijin în gestionarea cerinţelor tot mai complexe privind componentele electrice şi electronice ale vehiculelor", spune Gerhard Mertes, directorul general de vânzări al Diviziei de Arhitectură Electrică/Electronică Delphi.

Via | Delphi

Comentarii (3)

  • Felicitari Delphi
    Pentru ca a vut curajul sa construiasca o linie in Moldova Noua (zona monoindustriala)
    Si inca o data felicitari pentru ca se extinde in Romania si nu muta investitia in alta parte.
    8 1
  • Asteptam pe cei de la Bosch sau Siemens...
    1 0
  • foarte tare
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru