Gama Ceed va primi un nou membru: Kia Proceed Concept va fi prezentat în versiune de serie în octombrie

de Daniel Popescu
Miercuri, 18.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia a confirmat că va lansa o versiune de serie pentru Proceed Concept, iar presa internațională speculează că noul model ar urma să se numească Proceed Shooting Brake.

Cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt din luna septembrie a anului trecut, Kia a prezentat un concept inedit pe nume Proceed Concept cu un design specific Shooting Brake-urilor.

La vremea respectivă, constructorul asiatic a evitat să menționeze dacă acest concept va fi transformat în model de serie sau dacă oferă doar câteva indicii de design pentru următoarele modele, însă misterul a fost elucidat în această săptămână.

David Labrosse, directorul de produs al celor de la Kia, a confirmat pentru publicația olandeză Autoweek că Proceed Concept va primi într-adevăr o versiune de producție. Noul model va fi dezvăluit oficial cu ocazia Salonului Auto de la Paris, care va avea loc în prima parte a lunii octombrie. "Vrem să creăm un model complet diferit. Trebuie să fie sportiv, dar și practic. Trebuie să veniți la Paris în luna octombrie", a declarat el.

Oficialii sud-coreenilor nu au precizat cum se va numi noul model, însă presa internațională sugerează în special numele Kia Proceed Shooting Brake.

Cert este că acesta va deveni al treilea model din familia Ceed lansat într-un interval de numai câteva luni. Ceed a primit deja a treia generație în luna februarie cu îmbunătățiri majore la nivel tehnologic și tehnic, în timp ce versiunea break Ceed Sportswagon a fost dezvăluită la Salonul Auto de la Geneva.

Via Autoweek

Comentarii (1)

  • Yesss... Am comentat si pe postul Ceed Wagon. Sper sa fie cat mai apropiat de concept si poate in 3-4 ani fac saltul catre Kia.
    Momentan forma asta o are doar Merc CLA Shooting Break si era nevoie de ceva competitie.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru