Geely, furnizor de componente pentru viitoarele electrice Aston Martin

de Alexandru Monenciu
Vineri, 30.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit directorului de dezvoltare de la Aston Martin, constructorul britanic va utiliza o serie de componente Geely pentru viitoarele sale modele cu zero emisii.

Recent, chinezii de la Geely au investit 295 de milioane de dolari în Aston Martin, crescându-și astfel participația la 17%. În consecință, gigantul asiatic a devenit al treilea cel mai mare acționar al producătorului britanic.

Tot cu câteva zile în urmă, Aston Martin anunța un parteneriat strategic cu Lucid Motors pentru a putea utiliza sistemele de propulsie electrice și bateriile acestora din urmă.

Acum, directorul de dezvoltare din cadrul mărcii britanice, Roberto Fedeli, a dezvăluit mai multe informații despre viitoarele modele cu zero emisii. Spre exemplu, că vor utiliza o serie de componente provenite de la Geely.

Pe listă se vor regăsi, printre altele, scaunele și sistemul de climatizare. În acest fel, Aston Martin va reduce numărul de furnizori cu până la 30% și, mai mult, va reuși să scadă costurile de producție.

Totodată, această decizie va face ca viitoarele electrice Aston Martin să ajungă pe piață mai repede.

via Carscoops

Comentarii (5)

  • Mircea Badea
    deci acum e lucrat manual..de chinezi?
    3 0
  • @Mircea Badea
    Pai nu stii scandalul Aston Martin de acum cativa ani
    Masini lucrate manual cu plastice din china he he he.
    SI cica domne, AM erau furiosi ca plasticul nu e de calitate, si ca cica chinezii le-ar fi dat plastic contrafacut. Am murit de ras la faza aia.
    Ce tupeu de nesimtiti. Pai la asa masini, nici macar nu trebuia sa fie idee de china. Daca faceau ceva plastice, sa fie toate local acolo, in insulita lu peste prajit. Nu doar shop-ul de injectie de mase plastice, ci inclusiv crearea de pelete, de la A la Z.
    Cica majoritatea AM-urilor dintre 2007 si gen 2013-2015 (am uitat exact) aveau plastice de china si nah, consumatorii au cam facut scandal.
    6 0
  • Prelipceanu Sorin
    Cum se mai schimbă timpurile...
    1 0
  • exceptând Roll Roys restul mărcilor britanice sunt supra apreciate

    Cât despre furnizori...

    Cei pentru maşini electrice prosperă,
    Cei pentru maşini termice dau faliment
    1 2
  • Banditos
    globalizarea bat-o vina...doar ca "boala" asta e de cand ..istoria. Dar in ultimii ani s-a cam ales praful din imaginea "Manufactured in Britain" sau "Made in Germany" sau "Swiss Made"
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru