Germanii au decis: Sistemul multimedia Sensus de pe noul Volvo XC90 este cel mai avansat din lumea auto a anului 2015

de Mircea Meșter
Luni, 29.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un juriu german cu rădăcini în domeniul tehnologic a decis că cel mai avansat sistem multimedia din lumea auto a anului 2015 e prezent pe Volvo XC90.

Cunoscuţi mai ales pentru implicarea lor în zona siguranţei auto, cei de la Volvo au dat recent o lovitură grea în domeniul tehnologiei. Sistemul multimedia inaugurat pe cea mai recentă generaţie a SUV-ului XC90, botezat Sensus, a fost declarat cel mai inovator sistem HMI (Human Multimedia Interface) în cadrul conferinţei 2015 Car HMI Concept & Systems, care a avut loc în acest weekend la Berlin.

Reuşita celor de la Volvo este cu atât mai interesantă cu cât vine pe "terenul" adversarilor germani direcţi. 

Pachetul Sensus votat de juriul competiţiei din Berlin este format din trei module diferite de acţiune. Primul este display-ul central touch de dimensiunile unei tablete medii, din ecranul care înlocuieşte ceasurile de bord cu o grafică personalizabilă de calitate ridicată şi din Head-Up Display-ul disponibil opţional pe cel mai nou SUV premium de pe piaţă.

Cu ajutorul integrării funcţiilor vitale ale sistemului multimedia pe display-ul-tabletă, cei de la Volvo au reuşit să elimine aproape toate butoanele de pe bord, ergonomia fiind radical îmbunătăţită.

Astfel, pe bordul lui XC90 există doar 8 butoane fizice, unul dintre ele fiind dedicat deschiderii torpedoului. 

"Am fost foarte conştienţi de faptul că siguranţa şi uşurinţa în utilizare trebuie să fie principalele noastre probleme atunci când am desenat sistemul nostru multimedia. Cu această arhitectură am dezvoltat o interfaţă care nu-i rezervă utilizatorului nicio surpriză şi oferă o senzaţie de control relaxat care defineşte identitatea de brand Volvo", spune Thomas Muller, unul dintre oamenii care s-au ocupat direct de dezvoltarea sistemului multimedia Sensus pe noul XC90.

Comentarii (1)

  • Marius
    Foarte frumos din partea Volvo.
    De cand au fost cumparati de chinezi fac surprize destul de bune pe meleaguri germane.
    Succes in continuare si poate pun sistemul si pe fratiorii mai mici XC60, XC70 ....
    16 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru