Germanii nu mai primesc bani de la stat pentru achiziția de mașini electrice

de Alexandru Monenciu
Luni, 18.12.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Germania nu mai subvenționează achizițiile de mașini cu zero emisii. La finalul lunii aprilie, pe șoselele din această țară circulat aproximativ 1.2 milioane de vehicule complet electrice.

Recent, Curtea Constituțională din Germania a decis că Executivul nu poate transfera 60 de miliarde de euro, reprezentând fonduri necheltuite dedicate pandemiei de Covid, către inițiativele verzi.

Pentru a putea adopta noul buget, Germania a fost nevoită să revizuiască unele programe menite să accelereze tranziția către electrificare, transmit cei de la Profit.ro.

În acest context, programul de subvenții pentru achiziționarea de vehicule electrice se încheie prematur, începând chiar de azi. Acest ajutor de la stat trebuia să se acorde până la finalul anului 2024, potrivit proiectului inițial.

Cei care au solicitat deja subvențiile vor primi banii. În schimb, nu vor fi acceptați noi solicitanți.

Potrivit statisticilor oficiale, la finalul lunii aprilie, pe șoselele din Germania circulau aproximativ 1.2 milioane de vehicule pur electrice. Până în 2030, această cifră ar trebui să fie de 15 milioane.

via Profit.ro

Comentarii (17)

  • Andrei
    Germania nu a oprit subvenția pentru că au ceva împotriva ei ci din cauza unei decizii a curții constituționale. Actualele fonduri pentru subvenții provin din fonduri pentru Covid, nefolosite.
    Curtea a zis ca nu merge asa, trebuie folosite pentru ce au fost aprobate inițial, sau returnate la buget.
    Subvențiile vor reveni dar vor fi alocate în mod expres fonduri pentru ele.
    10 35
  • E-208 Real cocky car
    Subvenția ar fi trebuit să scadă de la 4500 la 3000 EUR pt mașini mai ieftine de 40k începând cu 1 ianuarie 2024. În cazul mașinilor mai scumpe de 40k subvenția dispare (conform proiecție :).

    Acum guvernul german spune că dispare subvenția de tot pentru electrice, dar în Românica este un geniu care se ascunde după cucul lung în e-208.
    20 6
  • @PMC taximetrist ghiolban
    Bagă voturi, cocalarule, au mai venit niște porumbei la lucru.
    4 16
  • @taximetrist ghiolban
    Chelul minte, manipulează, prostește, informațiile pe care le-am dat sunt publice.
    6 1
  • Cred ca "porumbei" nu e politically correct. Dacă PMC e blond? Poate "bombardieri" e mai inclusiv.
    3 4
  • A sosit clipa adevarului !
    3 1
  • Luna decembrie aduce multe cadouri fanilor de electrice, țară după țară, ori reduce bonusul, ori îl elimina :).
    7 3
  • @dan_grc
    Noroc că avem deja, altfel ajungeam să luam o vechitură aruncată de alții, ca tine.
    Sărbători fericite!
    6 7
  • Nemtii nici nu ar fi trebuit sa primeasca vreun ajutor. Cum nici altii din vest si tarile dezvoltate. E strigator las cer.
    Cum ar fi in romania pretul sa fie in lei in locx de euro.
    Toti romanii ar fi cumparat tesla (fara nici un fel de ajutor), in loc de dongfeng nano box, iar cei care acum au tesla ar fi luat taycan.
    Ca idee, daca romanii ar fi avut acelasi nivel de standard ca vesticii, toti romanii aveau BMW M, mercedes amg, audi rs si tot felul de nebunii americane v8, cate 3-4, nu doar una.
    E simplu de justificat, doar ne uitam de masini au acum romanii si inmultim de 5 ori pretul ca sa vedem de fapt ce ar fi avut in societatea unde Iliescu si toti ceilalti pana in prezent nu ar fi tradat tara.
    5 2
  • Electrocutatu'
    Moamă ce te și oftici pe nemți :))
    Păi băi ciucurel, nemții nu l-au votat pe "Iliescu si toti ceilalți". Prostia costă mult.
    4 0
  • vrei sa spui ca nu au votat dreapta securista 24 de ani..
    2 2
  • Ambulanța
    Ni-no-ni-no, a intrat pe fir paranoicul. De Crăciun îi aduce moșul un securist lung și gros.
    0 0
  • spaclu lu manole
    Ca fan de electrice, sunt total de acord ca subventia sa fie eliminata complet. Oamenii trebuie sa aiba libertatea de alegere intre clasic, electric sau hibrid. Ce atata filozofie? Fiecare sa-si ia pe banii lui ce-i place, intr-o piata libera si corecta cu toti.
    Cererea va dicta productia, si nu politica.
    0 2
  • @spaclu lu manole
    Dacă ar fi asa s-ar vinde droguri de mare risc în farmacii, arme de asalt la supermarket și cuțite de vânătoare la Mega Image.
    Statul folosește scutirile de taxe, taxarea suplimentară și legislația pentru a impune ceea ce e în folosul societății. Individul își urmărește propriul interes.
    2 0
  • spaclu lu manole
    Extrapolezi aiurea, de dragul mentalitatii de gica contra. In articolul asta e vorba de masini electrice in particular si comparatii cu alte masini, in general. Focus! nu-ti lasa mintea s-o ia brambura.
    0 1
  • @spaclu lu manole
    Poate tu nu realizezi implicațiile celor spuse de tine de dragul ochelarilor de cal.
    0 0
  • speraclu lu manole
    ca de obicei, n-ai ce discuta cu un nod-in-papurist. E fantastic ca avem opinii diferite. Esti deprimant. Din fericire tu nu poti realizezi gaura in care te balacesti. Asta te face nu doar stupid dar si increzator sa postezi "inteligente" pe internet, sa te iei legi de comenturi anonime si sa emiti porumbei la tot pasul.

    Pentru informarea ta, anonimatul nu te ajuta.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru