Goodyear a prezentat pneul care îşi reglează singur presiunea

de Sebastian Toma
Luni, 24.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Goodyear a dezvăluit o anvelopă care poate să-şi regleze singură presiunea. Acesta este gata de producţie şi este destinată camioanelor.

Urmareste Automarket
Goodyear a prezentat tehnologia Air Maintenance la Salonul Interna'ional de Vehicule Comerciale din Hanovra. Sistemul se referă la pneurile care pot să îşi regleze singure presiunea în mers, în măsura în care nu există o pană. Sistemul permite menţinerea presiunii optime în anvelope pentru o perioadă îndelungată de timp, reducând consumul de carburant şi uzura anvelopelor, alături de îmbunătăţirea manevrabilităţii şi a nivelului de siguranţă oferit.
Cei de la Goodyear spun că le-a fost dificil să implementeze acest sistem pentru vehiculele comerciale, deoarece acestea utilizează o gamă de presiuni mai ridicată decât în cazul automobilelor.

Potrivit datelor citate de Goodyear, costurile legate de înlocuirea anvelopelor cu probleme prezintă cea mai mare cheltuială a transportatorilor din Europa, marcând peste 50% dintre toate defecţiunile legate de camioane şi remorci. Menţinerea presiunii din anvelope la un nivel corect poate să prelungească viaţa anvelopei, să reducă consumul de carburant şi să ofere performanţe superioare pe şosea. Inovaţia la acest sistem este reprezentată de eliminarea unui eventual compresor care să umfle anvelopele din mers, acestea fiind umflate cu propriile lor puteri.

Sistemul include un regulator de presiune, care se deschide odată de presiunea scade sub un anumit nivel. Aerul eliberat trece apoi printr-un tub, care este amplasat pe întreaga circumferinţă a anvelopei, tub care este strâns de anvelopă atunci când se roteşte şi acesta din urmă umflă pneul.

Odată ce a fost atinsă presiunea corectă, regulatorul de presiune se închide, iar anvelopa funcţionează normal pe decursul întregii perioade.

Via Autoblog

Comentarii (1)

  • Hmmm interesanta idee...!!!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru